Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
09.01.2017

НГУ і ТУ «Фрайберзька гірнича академія»: новий етап співробітництва

Доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного гірничого університету Ірина Клімкіна займається актуальними для світу й України питаннями біотехнологій і біомайнінгу. Результати її досліджень демонструють, як розбудувати гірничо-видобувну промисловість держави з забезпеченням екологічної чистоти і попередженням небезпеки для навколишнього середовища. Вирішувати такі серйозні задачі дозволяє співробітництво з ТУ «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина).



Нещодавно науковець-еколог Ірина Клімкіна провела серію лабораторних експериментів та досліджень на базі інноваційної лабораторії мікробіології навколишнього середовища Інституту біологічних досліджень ТУ «Фрайберзька гірнича академія» за грантом Німецької служби академічних обмінів (DAAD).


Понад два місяці Ірина Іванівна працювала у німецькій лабораторії, використовуючи різний спектр методик. Зокрема, виділення ДНК мікроорганізмів із зразків ґрунтів рекультиваційних ділянок Західного Донбасу; фізико-хімічні методи аналізу зразків ґрунтів; методи аналізу змін окисно-відновлювальних показників середовища в експериментах з біовилуговування цінних або токсичних металів з відходів гірничо-видобувних підприємств України.


Під час проведення досліджень на базі лабораторій ТУ «Фрайберзька гірнича академія», кандидат біологічних наук Ірина Клімкіна здійснила керівництво роботою трьох студенток НГУ, які навчаються в магістратурі за фахом «Екологія та охорона навколишнього середовища» і беруть участь у міжнародній програмі НГУ і ТУ «ФГА».  


У ході візиту доцента НГУ Ірини Клімкіної до ТУ «Фрайберзька гірнича академія» також проведено ряд зустрічей з колегами щодо нового етапу співробітництва наукових шкіл двох країн на 2017 рік. Кооперація розвиватиметься у кількох напрямках: у рамках програми Erasmus+ та підготовці магістрів за освітньо-науковим проектом Biomining. Спільні дослідження у галузі біотехнологій і біомайнінгу незабаром представлять у науковій статті фахового видання Wiley Online Library.

ІАЦ НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт