Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
23.07.2013

Геннадій Півняк: «Представники Вищої банківської школи створюють справжнє європейське середовище в НГУ» (ВІДЕО)

З 21 липня до 24 липня 2013 року в Національному гірничому університеті перебувала делегація фахівців у галузі економіки і менеджменту Вищої Банківської школи (ВБШ, м. Вроцлав, Польща) у складі канцлера ВБШ Марека Наталі і віце-канцлера ВБШ Барбари Щепаник. 10 років тому між НГУ і ВБШ було підписано договір про співпрацю, і за цей час, як повідомив пан Марек Наталі, понад 500 польських і українських студентів з обох ВНЗ - партнерів перетнули кордони для проходження практики в НГУ і ВБШ.

У липні цього року посланці ВБШ прибули до НГУ з метою участі у проведенні захисту дипломних робіт студентів спільної магістерської програми, участі в семінарах, розробці навчально-методичних матеріалів, організації заходів щодо підвищення кваліфікації викладачів.

Пан Марек Наталі і пані Барбара Щепаник 22 липня і 23 липня були присутні на захисті дипломних робіт студентів в Інституту економіки НГУ. Також вони провели низку консультацій з викладачами Інституту економіки, які організували директор Інституту економіки О.І. Шаров і представники професорсько-викладацького складу ІЕ О.С. Галушко і О.Г. Грошелева.

В останній день візиту представники ВБШ разом з директором ІЕ О.І. Шаровим і доцентом Р.О. Дичковським для підбиття підсумків перебування в НГУ і консультацій щодо перспектив подальшої співпраці зустрілися з ректором НГУ академіком НАНУ Г.Г. Півняком і деканами НГУ. Під час цієї зустрічі на пана М. Наталі і пані Б. Щепаник (як потім вони сказали у своїх виступах) очікувала приємна несподіванка. За рішенням Вченої ради у присутності представників ректорату Геннадій Григорович Півняк вручив їм обом нагороди університету - «Знак вдячності НГУ».

Під час особистої зустрічі представників ВБШ з ректором НГУ обговорювалися питання, які стосуються пролонгації чинної спільної магістерської програми ВБШ та НГУ на наступний навчальний рік; перспектив,умов, напрямків поглиблення співпраці щодо розвитку спільних освітніх і наукових програм між ВБШ та НГУ; обміну навчально-методичними розробками; підготовки спільних наукових статей.

Ректор НГУ Геннадій Півняк, відзначив, звертаючись до польських гостей, що викладачі ІЕ отримують справжнє задоволення від співпраці і контактів з ними. Наразі пан М. Наталі і пані Б. Щепаник створюють для наших випускників справжнє європейське середовище.

У кінці перебування канцлер і віце-канцлер ВБШ дали розгорнуте інтерв’ю, у якому детально відповіли на численні запитання представника прес-центру НГУ.


ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт