Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.11.2016

Нова зустріч з литовськими друзями на Дніпровській землі

Візит делегації Університету Вітаутаса Великого (м. Каунас, Литва) до Національного гірничого університету з метою підписання договору про співпрацю між юридичними факультетами університетів та подальшого міжнародного співробітництва.

1-2 листопада 2016 року в Національному гірничому університеті перебувала делегація з Каунаського університету ім. Вітаутаса Великого. До складу делегації увійшли Томас Беркманас, професор, декан юридичного факультету Університету Вітаутаса Великого, Альбертас Мілініс, доктор, лектор юридичного факультету Університету Вітаутаса Великого, Едіта Груодіте, професор, доктор, завідувачка кафедри публічного права юридичного факультету Університету Вітаутаса Великого.











У теплій атмосфері пройшла робоча зустріч з керівництвом НГУ. Під час обговорення йшлося про наукові та методичні здобутки Державного ВНЗ «НГУ», можливості співпраці між НГУ та університетами Литви, можливості навчання та стажування у Литві студентів, аспірантів та науково-педагогічних співробітників НГУ за спільною програмою «Міжнародне бізнес право». Також гості відвідали університетський Центр академічного співробітництва з країнами Балтії, екскурсійно ознайомилися з Гірничим університетом, побували в університетських музеях.











На зустріч зі студентами юридичного факультету декан юридичного факультету Університету Вітаутаса Великого, професор Томас Беркманас презентував свій виш українським колегам. Відеоролик про Каунаський університет вразив присутніх своєю сучасністю, потенціалом, перспективою.


Декани юридичних факультетів двох університетів зосередилися на підготовці договірних особливостей та шляхах реалізації майбутньої співпраці. Під час візиту була опрацьована оптимальна програма вступу до магістратури та визначено три пріоритетні напрямки навчання українських студентів в магістратурі Каунаського університету ім. Вітаутаса Великого. Тож декани Т.Беркманас та С.Грищак з’ясували всі стратегічні питання та й виявили готовність до підписання договору про міжнародну співпрацю між Дніпровським та Каунаським університетами.


Литовська делегація також мала можливість оглянути місто Дніпро, помилуватися українськими краєвидами та поспілкуватися з дніпрянами. Вони висловили щирі слова вдячності та надію на подальшу тісну співпрацю.










Наступного дня, 2 листопада, ректор Національного гірничого університету, академік НАН України Г.Г.Півняк підписав Договір про співпрацю між юридичними факультетами університетів та зазначив, що керівництво НГУ зацікавлено, аби студенти отримали європейську освіту і має надію, що ці відносини успішно розвиватимуться й з іншими факультетами. Для цього є всі підстави: бажання, енергія, відповідальність обох сторін. Тож україно-литовській співпраці бути й розвиватися.


ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного, відеостудія «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт