Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
21.10.2016

Фестиваль «НГУ об'єднує континенти -2016»

20 жовтня відбувся Фестиваль дружби народів «НГУ об'єднує контитенти», в якому взяли участь іноземні студенти з трьох континентів: Європи, Азії та Африки. 

Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет» гостинно зустрів іноземців з дванадцяти країн світу: Таджикистану, Туркменістану, Монголії, Китаю, Палестини, Зімбабве, Демократичної Республіки Конго, Гвінеї, Камеруну, Малі, Республіки Конго та Анголи. 


У заочну подорож по країнах і континентах були запрошені студенти та викладачі кафедри іноземних мов. Наші студенти-іноземці продемонстрували не тільки хороші знання мови і географії, але й свої артистичні та ораторські здібності. 

Гості святкового засідання КІДу мали можливість почути вітання французькою, англійською, португальською, таджицькою, туркменською, арабською та іншими мовами. Святковий букет із прапорів різних держав став символом об'єднання інтернаціональної культури. 

Першими свою країну представили студенти з Анголи Ештебан Рафаел і Леонел Амеріку. Пляжі – головна родзинка Анголи, що приваблює більшу частину туристів. Океанічне узбережжя країни простягається на 1600 кілометрів. А прибережна пустеля Наміб – це найдавніша пустеля світу, адже їй понад вісімдесят мільйонів років! 

Про Гвінею, де офіційним національним спортом є настольний теніс, розповів Сако Абубакар. 

На території Демократичної Республіки Конго розташована одна з найглибших річок світу, названа на честь республіки – Конго. Крім того, найстрашніший і найнебезпечніший вулкан Ньїрагонго також знаходиться на території цієї країни; слайди з його зображенням продемонстрував студент із Демократичної Республіки Конго Лум'єр Нсенга. 
Марал Довранова з Туркменістану розповіла присутнім про свій рідний край. Ахалтекінські скакуни та колоритні народні весілля, знамениті, надзвичайно красиві килими, ніжний шовк і медові дині – головні національні особливості Туркменістану. Окрім іншого, тут можна на власні очі побачити, що означає культ особи по-туркменськи – і, прямо скажемо, не повірити, що таке можливо в 21 столітті. Чого варта хоча б золота статуя президента, що повертається за солнцем! 

Студент із Таджикистану Нуров Мухаммаджан розповів про те, що одна з найменших планет Сонячної системи названа на честь Таджикистану за вклад таджицьких учених у розвиток світової астрофізики. 
Неабиякий інтерес, ніж історичні, представляють і природні пам'ятки Зімбабве, відзначив у своєму виступі Пічанік Сітхоле. Крім річки Лімпопо, варто відзначити знаменитий водопад Вікторія, розташований на річці Замбезі, що на кордоні Зімбабве з Замбієюй. Його ширина – близько 1800 метрів (за цим показником водопад займає четверте місце в світі), висота змінюється від 80 метрів біля правого берега до 108 метрів у центрі. Ім'я Вікторія водопад отримав у 19 столітті на честь англійської королеви, а з мови корінного населення Зімбабве його назва перекладається як «гримлячий дим». 


Головною метою цього заходу, за словами доцента кафедри іноземних мов НГУ Валентини Луценко, є об'єднання молоді всіх національностей у прагненні до миру, розширення студентського світогляду, культурної обізнаності про різні країни, посилення інтересу до міжкультурної комунікації. 

Почесний гість свята – викладач Канзаського університету Стейсі Хатчінсон із США з захопленням, разом з усіма наприкінці свята підспівувала пісню «Надежда». 
Слова щирої вдячності можна було прочитати в очах присутніх та їх анкетах. 

Отже, фестиваль дружби народів «НГУ об'єднує континенти» показав, що студентів із різних країн об'єднує одне – прагнення до нових знань. Сьогодні вони зібралися в стінах Національного гірничого університету для того, щоб поділитися з нами розповідями про свою Батьківщину. А ми створили їм усі умови для того, щоб вони почували себя тут, в Україні, як удома. Адже в найближчі роки саме університет стане їхньою другою домівкою, їхньою alma-mater!



Інформація кафедри іноземних мов НГУ
Фото відеостудії «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт