Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.06.2013

Докучаївський гірничий технікум Державного вищого навчального закладу «Національний гірничий університет» відзначив своє 60-річчя.

Більше семи років триває плідна співпраця Національного гірничого університету і Докучаївського гірничого технікуму. Як зазначив ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк, час довів, що спільне рішення про приєднання технікуму до одного з провідних державних вищих начальних закладів країни було своєчасним і далекоглядним. Співпраця з провідними кафедрами НГУ, насамперед відкритих гірничих робіт та збагачення корисних копалин, реалізується і стає результативною.

За роки свого існування Докучаївським гірничим технікумом випущено більше 10000 спеціалістів. Сьогодні тут готують молодших спеціалістів за шістьма спеціальностями. Але, як і раніше, домінують гірничі спеціальності.

Стратегічним напрямом розвитку навчального закладу у новому сторіччі стало створення гнучкої моделі ВНЗ, що дає можливість оперативно реагувати на потреби гірничо-металургійного комплексу України.

Зусиллями адміністрації технікуму й при підтримці керівництва Національного гірничого університету в особі ректора академіка НАН України Геннадія Півняка та за безпосередньої участі колишнього голови правління ПрАТ «ДФДК» , а нині народного депутата України Андрія Пономарьова , технікум з 2005 року є структурним підрозділом НГУ. Це дозволило з 2006 року здійснювати підготовку бакалаврів на базі технікуму, що вирішує серйозну соціальну проблему молоді регіону, а також зменшує кадровий дефіцит головного підприємства міста.


У кінці квітня 2013 року в урочистій обстановці 42 випускники Докучаївського гірничого технікуму Національного гірничого університету отримали дипломи про вищу освіту. Це третій випуск спеціалістів ДГТ у стінах НГУ. Перший проректор НГУ професор П.І. Пілов, який виступив з вітальним словом і вручив дипломи, розповів, що випуск унікальний, бо навчалися студенти-заочники на базі ДГТ, а дисципліни викладали їм професори й викладачі з НГУ, які спеціально були відряджені до Докучаїська. Особливо вигідний такий варіант навчання для робітничої молоді, бо їй не треба їздити на сесії й екзамени до Дніпропетровська і таким чином можна суттєво зекономити власні кошти і час. Також професор Пілов зазначив, що дана форма навчання була запропонована директором ДГТ В.В. Кустовим і цілком виправдала себе.

Колектив технікуму будує плани на майбутнє, бере активну участь у процесах реформування професійного навчання в Україні, підтримує зв'язок з провідними вищими навчальними закладами країни і гірничими підприємствами Донбасу, в першу чергу, з рідним Національним гірничим університетом та Докучаївським флюсодоломітним комбінатом. Незважаючи на всі труднощі останніх років, педагогічний колектив продовжує сумлінно виконувати державну справу – вчити, виховувати, готувати професіоналів вже для нового життя і для нової держави.  

Привітати ювілярів прибули колеги з Національного гірничого університету, народний депутат України А.В. Пономарьов, міський голова міста Докучаївськ І.О Скорбілін, колишні випускники технікуму. 

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт