Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.06.2013

На підготовчих курсах МІБО НГУ успішно завершено навчальний рік

Система довузівської освіти НГУ складається з підготовчих курсів і мережі базових навчальних закладів в Дніпропетровську та інших промислово розвинутих містах Придніпров’я, Західного Донбасу і Полтавщини. Упродовж багатьох років сформувався й успішно діє навчальний комплекс університету, до якого входять понад 100 навчальних закладів: базових шкіл, гімназій, ліцеїв, навчально-виховних комплексів, у тому числі 6 регіональних навчальних центрів в містах Павлоград, Тернівка, Жовті Води, Першотравенськ (Дніпропетровська обл.), Комсомольськ (Полтавська обл.), Добропілля (Донецька обл.).

Підготовчі курси – своєрідний місток, що з’єднує школу та Національний гірничий університет, допомагає школяру легко адаптуватись до майбутнього студентського життя. Понад 300 учнів Дніпропетровщини заповнили восени студентські аудиторії, вирішивши підготуватись до вступу в НГУ в стінах нашого ж вузу. За допомогою кращих викладачів НГУ, шкіл міста й області слухачі підготовчих курсів наполегливо повторювали й систематизовували знання з багатьох шкільних дисциплін, щоб якнайкраще підготуватись до ЗНО.

Формат довузівської підготовки передбачає високу якість викладання всіх предметів, гнучкість програм навчання, застосування та поєднання традиційних та інноваційних методик, індивідуальний підхід.

Нещодавно в МІБО закінчилися випускні іспити та пов’язане з ними хвилювання. Знання, передані учням викладачами математики, забезпечують впевнений вступ до НГУ та ВНЗ України. Слухачі курсів щиро вдячні доктору технічних наук, професору кафедри ЕКІТ НГУ Ігорю Миколайовичу Пістунову, викладачу Міжнародної Британської гімназії Людмилі Василівні Абакумовій та іншим викладачам математики.

Внутрішній світ, чутливе ставлення до мовної творчості розкрили викладачі з філологічних наук: старший викладач кафедри іноземних мов НГУ Людмила Анатоліївна Заїка, кандидат філологічних наук, доцент кафедри технічного перекладу Інституту електроенергетики НГУ Лада Валеріївна Бердник , українські філологи Оксана Олександрівна Дмитренко, Олена Юріївна Стоянова, Олена Олександрівна Кудрявцева.

З тезою про безперспективність майбутнього без знання історії України викладали цю дисципліну молодим слухачам курсів фахівці: доктор історичних наук, професор кафедри історії та політичної теорії НГУ Віталій Олександрович Василенко, кандидат історичних наук, доцент цієї ж кафедри Дмитро Вікторович Колісник.

Культуру використання новітніх комп’ютерних та інформаційних технологій в географії прищеплював учням викладач Олександр Валерійович Гаврюшин.

Навесні до наших слухачів завітали гості – представники випускаючих кафедр НГУ. Вони знайомили юнаків та дівчат з різними напрямами підготовки бакалаврів (з електротехніки, електромеханіки, комп’ютерних наук та телекомунікацій, інформаційної безпеки, геології ). Співбесіди з молодими викладачами були товариськими, невимушеними й цікавими.

Більшість з тих, хто навчався на підготовчих курсах, успішно склали випускні іспити та отримали свідоцтва МІБО НГУ.

Згідно з умовами прийому у ВНЗ України випускники довузівської підготовки, що отримали освітні послуги в обсязі 150 навчальних годин, вступаючи на математичні, природознавчі та інженерно-технічні напрями Національного гірничого університету, мають право на додаткові бали за результатами підсумкової атестації на підготовчих курсах.

Підкреслимо, що наші випускники завжди стають лідерами своїх студентських груп, не мають боргів у навчанні, мають активну життєву позицію.

Традиційно наприкінці кожного навчального року Центр міжнародних проектів "Євроосвіта" за погодженням з Міжнародною наглядовою радою представляє академічний рейтинг університетів "Топ 200 Україна". В рейтингу 2013 року Національний гірничий університет посів сьоме місце серед двохсот вузів України.

Сподіваємось, що випускники довузівської підготовки 2013 року знайдуть свою майбутню спеціальність в стінах славетного Національного гірничого університету.

Лариса Скачко, методист МІБО


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт