Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.07.2016

Удосконалюємося!

Доцент кафедри історії та політичної теорії Лариса Олексіївна Колісник пройшла курси підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів освіти, педагогічних працівників при Центрі перепідготовки та післядипломної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка за спеціальністю «Вчитель польської мови та літератури», що підтверджено Свідоцтвом Міністерства освіти і науки України.                      


В Україні, яка останнім часом долучається до міжнародного освітнього простору, збільшується кількість студентів, які хотіли б отримувати освіту за кордоном, і це загальносвітова тенденція. Існують міжнародні програми, стажування, програми подвійних дипломів, які дають можливість молоді отримувати закордонний досвід, освіту і при вмілій політиці держави повертатись та реалізовувати набуті знання, зв’язки в Україні. Такі незворотні тенденції вимагають знання молоддю, і не тільки, іноземних мов, зокрема, мови найближчого західного сусіда – Польщі. Польська мова знаходиться також у переліку мов Євросоюзу. При тому, що Дніпро є одним з найбільших міст України з великою кількістю навчальних закладів та студентів, зростає кількість міжнародних бізнесових та політичних контактів, зацікавленість у польській художній літературі, мистецтві та кіномистецтві. Тобто з одного боку зростає потреба у знанні польської мови, з іншого ж, не завжди вистачає фахівців в даному напрямі, які могли б на високому рівні забезпечити якісне навчання, сприяти підготовці таких спеціалістів у регіоні.                       



Саме з метою розгортання процесу якісного вивчення та навчання польської мови, впровадження її навчальних закладах різного рівня Дніпропетровського регіону, використання польських передових технологій навчання, другий рік поспіль Лариса Олексіївна бере участь у двох етапах міжнародного проекту «KOMPLEKSOWE WSPARCIE SZKOLNICTWA POLSKIEGO NA UKREINIE – DOSKONALENIE NAUCZYCIELE» (Комплексна підтримка польської освіти в Україні – вдосконалення вчителів) за сприяння Міністерства освіти Польщі та Міжнародного фонду «Wolność i demokracja». За результатами першого етапу реалізації проекту, який відбувався в минулому 2015 році у Варшаві, отримано Сертифікат Едукатора.                


До кінця 2016 триває реалізація другого етапу проекту під назвою «BIAŁO-CZERWONE ABC. WSPIERANIE ROZWOJU EDUKACJI POLSKIEJ NA UKRAINIE» (Підтримка розвитку польської освіти в Україні), що фінансується Сенатом Польщі.                 



ІАЦ НГУ

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт