Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.05.2016

Уклін вам, ветерани, за ваш великий подвиг!

Напередодні великого свята Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні студенти, викладачі та співробітники Національного гірничого університету зібралися на урочисте засідання у залі культурно-освітнього центру.


Від імені ректорату шановних ветеранів привітали: проректор Ю.Т. Хоменко, голова профкому В.В. Сало та завідувач лабораторії кафедри військової підготовки полковник А.К. Терентьєв.

Як завжди, з великим натхненням і щирістю під керівництвом директора культурно-освітнього центру Н.В. Луценко студенти, викладачі й співробітники університету підготували для ветеранів прекрасні художні номери.


Гарно співали наші «Мальви», а також співробітниця НГУ Оксана Дробітько.


Зворушливо виконала пісню про останній передвоєнний шкільний випускний студентка Олена Ногай у супроводі танцювального колективу «Креатив».

Проникливо читала вірш про фронтову медсестру школярка й переможниця обласних конкурсів читців Єва Пархоменко, яку з радістю чекають на сцені гірничого.


Інспектор ректорату Антоніна Дибріна і заступник декана ММФ Юрій Вронський, працівниця навчального відділу Інга Піскунова і заступник декана факультету будівництва Андрій Третяк, виконуючи пісні на воєнну тематику, створили у залі особливу задушевну атмосферу й неначе перенесли нас у ті трагічні часи, коли наші діди, батьки, матері приносили себе вівтар Перемоги.


Завершальним акордом прозвучали твори у виконанні народного чоловічого ансамблю НГУ «Обертон».


Надзвичайно мало залишилось безпосердніх учасників минулої страшної війни в Україні. Але у нашому університеті ще є такі люди, як полковник Яків Борисович Марк. Для 17-річного юнака Яші війна розпочалася відразу після випускного. Він був танкістом і пройшов дорогами війни від Волги до Берліна. Унікальний факт – майже 55 років Яків Борисович працює на кафедрі військової підготовки НГУ.


Ми захоплюємося й нашими шановними ветеранами і колегами: полковниками запасу А.К. Терентьєвим, А.К. Горенком, В.І. Молчановим, підполковниками запасу Г.Г. Тихомировим, Є. Лой та ст. лаборантом Р.М. Холод, які є взірцем відданості , працелюбності і найкращих людських рис.


Бажаємо вам, дорогі ветерани, студенти, колеги, миру і добра в Україні й на всій планеті!

Інформаційно-аналітичний центр НГУ

Фото Євгена Ланевича, відеостудія «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт