Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.04.2016

Іноземні студенти НГУ карнавалять, як українці!

12 квітня 2016 року відбувся Фестиваль дружби народів «Карнавалимо, як українці!», який об’єднав іноземних студентів з трьох континентів: Європи, Азії та Африки. Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет» гостинно зустрів іноземців з десятьох країн світу: Туркменістану, Монголії, Китаю, Палестини, Зімбабве, Демократичної Республіки Конго, Гвінеї, Малі, Республіки Конго та Анголи.


Ведучі фестивалю студентка 3-го курсу Курбанкулова Насіба та студент 5-го курсу Вемба Карлос 

Своїми виступами студенти-іноземці ще раз підтвердили, що вони вміють не тільки добре навчатися та виборювати призові місця на олімпіадах та інших інтелектуальних змаганнях, готувати складні доповіді, гідно виступати на конференціях, але й мають надзвичайні творчі та кулінарні здібності.

«Талановита людина – талановита у всьому», – підкреслює організатор цього культурного заходу доцент кафедри іноземних мов НГУ Валентина Луценко. – Не даремно головною метою нашого свята є розширення студентського світогляду, сприяння культурній обізнаності молоді про презентовані країни, посилення інтересу до міжкультурної комунікації».


Не випадково, що таке велике свято було проведено у Національному гірничому університеті, адже наш університет співпрацює з 40 університетами та науковими закладами з 20 країн світу.

Фестиваль дружби народів «Карнавалимо, як українці!» розпочався з презентацій рідних країн студентів. Наче на великому літаку була здійснена подорож усіма країнами – учасниками карнавалу. За декілька хвилин глядачі мали можливість перенестися з однієї країни до іншої, побачити найунікальніші пам’ятки та почути про них стислі, але дуже захоплюючі розповіді.

У другій частині фестивалю іноземні студенти НГУ демонстрували свої досягнення у володінні українською та російською мовами. Тридцять іноземних студентів першого, другого і третього курсів співали пісні, декламували вірші українською та російською мовою, танцювали та презентували національні страви, розповідаючи про кулінарні традиції своїх країн.

Так, пісню «Розпрягайте, хлопці, коней» під енергійне акомпанування співробітника Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. первоучителів Кирила і Мефодія Ірини Дрозд емоційно виконали студенти першого курсу Довранова Марал (Туркменістан), Нсенга Лумієр (Демократична республіка Конго), Сако Абубакар (Гвінея) та Пичанік Сітхоле (Зімбабве).


Монголію представила Осор Мягмарханд, студентка 3-го курсу НГУ, справжня зіркова прикраса фестивалю. Вже двічі поспіль у Міжвузівському конкурсі декламаторів «Хай весна дарує нам знову Мир, Дружбу, Радість і Любов» вона посідала перші місця за виконання пісень «Червона рута» та «Одна калина».



Єдиний представник Китаю навчається в НГУ. Але завжди він бере найактивнішу участь у культурному житті університету. Цього разу Лі Гуаньнань прочитав вірш Олександра Пушкіна «Я думал, сердце позабыло». 


У подорожі до Гвінеї нас супроводжував студент першого курсу НГУ Сако Абубакар, який дуже виразно прочитав поезію Марини Бойкової «Человеку нужен человек». 


У НГУ навчається багато студентів з африканського континенту. Тому, завершували святкову програму ангольські студенти.

Карлуш Малонда виступив із віршем Олександра Пушкіна «Я вас любил».

Немає жодного африканця, який би не намагався співати, майже всі ангольці мають мелодійні голоси. Пісня «Два берега», у виконанні студентів другого курсу, зірвала шквал оплесків.

А під пісню Афріка Сімона «Хафанана» на завершенні свята танцювали не тільки учасники молодіжного фестивалю, але й глядачі.

Активну участь протягом усього свята брали й українські студенти та гості фестивалю, які підтримували іноземців у їх виступах. Вони розповідали про українські пам’ятки, декламували вірші та акомпанували іноземцям. Українська студентка другого курсу НГУ Тетяна Зосименко провела майстер клас з петриківського розпису.



Почесними гостями свята були студенти із Польщі, які приїхали до нашого університету на декілька днів. Вони з захопленням, разом з усіма вчилися малювати петриківський орнамент.

Наприкінці свята всім присутнім була запропонована дегустація страв національної кухні країн учасників карнавалу. Монгольські «манти», туркменський плов, китайська риба по пекінськи та палестинський «мансаф», малійський овочевий салат, як і всі інші страви, прийшлися до смаку всім присутнім. Гості отримали унікальну можливість не тільки скуштувати національні страви різних країн, але й дізнатися рецепти їх приготування. 



Отже, фестиваль дружби народів «Карнавалимо, як українці!» показав, що студентів із різних країн об'єднує одне – прагнення до нових знань. Сьогодні вони зібралися в стінах Національного гірничого університету для того, щоб поділитися з нами розповідями про свою Батьківщину. А ми створили їм усі умови для того, щоб вони почували себя тут, в Україні, як удома. Адже в найближчі роки саме університет стане їхньою другою домівкою, їхньою alma-mater!

 Інформація надана клубом інтернаціональної дружби НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт