Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
01.09.2015

В НГУ прийшла нова генерація першокурсників-2015

У перший день вересня традиційно у Національному гірничому університеті відбулася урочиста лінійка для тих, хто щойно приєднався до студентської молоді.


Привітати студентів першого курсу прийшли представники ректорату у повному складі, викладачі, співробітники НГУ.



Традиційно на початку свята кращі студенти-першокурсники внесли на майданчик, де проходили урочистості, Державний прапор України і прапор НГУ. Дівчата у національному вбранні внесли штандарти факультетів, а юнаки прикріпили прапори на флагштоках.


Ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк привітав першокурсників із святом, а також з тим, що вони витримали серйозний конкурс і подякував їм за те, що обрали для здобуття вищої освіти саме наш гірничий ВНЗ. До речі, Геннадій Григорович втридцятьтретє тримає слово перед студентами Першого вересня. Його вважають наймудрішим ректором України, бо рівно 33 роки він вступив на цю посаду.


- Ви щасливі, що обрали своєю Альма матер Національний гірничий університет. Відтепер наше завдання – дати вам якісну освіту, а ваше – стати неперевершеними інженерами і професіоналами своєї справи, – звернувся до нових студентів ректор.

Ведучі свята ознайомили присутніх з історією НГУ. У 1899 році у Катеринославі було засноване Вище гірниче училище. 17 червня - день народження нашої Альма матер. Саме у червні в НГУ традиційно проводиться Бал випускників. А 12 жовтня 1899 року в Потьомкінському палаці (нині Палац студентів) розпочалися перші заняття студентів-гірників. Нині цей день відзначається як День університету, у рамках якого традиційно проводиться міжнародна конференція вчених та промисловців «Форум гірників».


Також ведучі поінформували першокурсників із структурою університету, який має у своєму складі чотири окремих факультети і три інститути, вісім лінгвістичних центрів і кілька технічних. Нині це технічний університет європейського рівня. Це єдиний ВНЗ України, що зберіг повний цикл гірничо-геологічних спеціальностей: від розвідки надр і видобутку корисних копалин до передачі та споживання енергії.


Наступне привітання новоспеченим студентам було від голови Ради студентів НГУ Олександра Кіріченка, який запевнив їх, що вони зробили чудовий вибір:

- Ви вступили до визнаного у Європі і світі НГУ і цим обрали дуже перспективний шлях. Бажаю всім вам відмінних оцінок, гарного здоров’я і здійснення бажань.


Ще багато вітань лунало на адресу студентів від гостей свята, які бажали їм цікавих студентських років, успішного навчання і навіть зустріти своє кохання у стінах університету. Надзвичайно хвилюючими були моменти, коли ректор Геннадій Півняк вручав атрибути студентства – Залікову книжку, Студентський квиток і Ключ від знань.



Запам’ятаються моменти проголошення присяги і передачі символу єдності, спільної мети, естафети поколінь студентів НГУ – запаленого вогню. Його передав першокурсникам випускник НГУ 2015 року відмінник навчання, аспірант кафедри транспорту Артем Савченко.


Студентська молодь НГУ підготувала танцювальні, вокальні і спортивні номери для того, щоб привітати як гостей, так і першокурсників, які стали новим поповненням у студентських лавах.

Яскраво продемонстрували свою спортивну майстерність збірна команда НГУ з чирлідингу і представники спортивної секції футбольного фрістайлу.

Неперевершеним за своєю композицією і виконанням був спільний вокально-спортивний номер лауреатів міського фестивалю самодіяльної творчості «Студентська весна» 2015 Дмитра Дашевського і дівочого колективу «Мальви» (керівник Наталія Луценко).




Ще один цікавий вокально-танцювальний номер зачарував присутніх. Для них заспівала студентка інституту електроенергетики Руслана Баляс у супроводі танцювальних колективів університету і Українсько-американського ліцею.



Як завжди, захоплено учасники свята слідкували за виступом випускників НГУ різних років – учасників неперевершеного, єдиного серед ВНЗ України випускного балу. Вони спеціально до Першого вересня підготували танок «Вишуканий вальс» під керівництвом відомого у Дніпропетровську хореографа Обласного державного театру опери та балету Вадима Кащеєва.



Танцюристи і вокалісти НГУ не просто продемонстрували свої таланти на майданчику, де зібралися першокурсники 2015 року. Своїм вмінням вони наче закликали юнь: «Співайте, танцюйте і ставайте зірками сцени Культурно-освітнього комплексу.

Валентина Шабетя, Інформаційно-аналітичний центр НГУ

Фото автора

P.S. З кореспондентами ІАЦ НГУ першокурсники поділилися своїми враженнями про перший день у рідному ВНЗ. Сподіваємося, що роки, які юнь проведе у цих стінах, стануть для неї доленосними і відчинять їй двері успіху у майбутньому.

Вітаємо всіх із Днем знань і бажаємо плідного навчального року!


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт