Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.06.2015

В МІБО відбувся перший випуск слухачів з напрямку «Робототехніка»

Вперше в історії НГУ слухачі Міжгалузевого інституту безперервної освіти (МІБО) вивчали курс «Робіавтоматик», а закінчилося навчання фінальним акордом – врученням дипломів.


Одинадцятеро школярів, слухачів МІБО віком від 9 до 16 років, у 2014-2015 навчальному році під керівництвом куратора провідного інженера-електронника Юлії Петрової вивчали цю цікаву дисципліну на підготовчих курсах у МІБО. Викладання здійснювали Юлія Петрова, а також асистент кафедри електропривода Андрій Бакутін і аспірант цієї ж кафедри Олексій Шестаков. До речі, на початку навчання група була чисельнішою, та виявилося, що робототехніка – не така вже й проста дисципліна, тому з дистанції зійшли декілька учнів.


Вперше термін “робототехніка” запровадив письменник-фантаст Айзек Азімов у 1942 році. Але саме слово ”робот” з'явилося раніше, у п'єсі Карела Чапека “R.U.R.” (“Rossum’s Universal Robots”) у 1920 році.

Зараз, з наукової точки зору, робототехніка – це прикладна наука, що займається розробкою автоматизованих технічних систем. Вона орієнтована на створення роботів і робототехнічних систем, призначених для автоматизації складних технологічних процесів і операцій, в агресивних середовищах, під час техногенних та природних аварій.


Що ж таке робототехніка для учнів? Навчаючись у Міжгалузевому інституті безперервної освіти (МІБО), вони зрозуміли, що це можливість поглиблено вивчати математику, фізику та програмування, що надзвичайно цікаво! Також це можливість розвивати свою творчу уяву і працювати в команді! Важливо й те, що на кожному занятті слухачі дізнавалися про щось нове. І найголовніше – побороли труднощі, успішно закінчили навчання і тепер можуть втілювати у життя свої мрії.

Як висловилася Юлія Петрова, упродовж навчання були й серйозні види робіт: не тільки спаяти, а й програму написати. То ж є сподівання, що разом з дипломами, які вручив директор МІБО НГУ Олександр Азюковський, перед слухачами загорілося зелене світло, що є сигналом для тих, хто й наступного року побажає пройти таке навчання.

Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ

http://mibo.nmu.org.ua/ua/dovyzivska_pidgotovka/RobiAvtomatik.php

http://mibo.nmu.org.ua/ua/gallery/ -фотографии 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт