Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
14.02.2013

«Листи Пілігрима, або всі ми трохи папуаси» - книга протоірея

Книга Миколи Вікторовича Несправи, настоятеля храму на честь Божої Матері «Іверська», презентація якої відбулася 13 лютого 2013 в стінах нашої альма матер - НГУ. Зустріч організували робітники бібліотеки університету. Познайомитися і відкрити для себе світ, барвистий і захоплюючий, пізнати життя інших цивілізацій та історії прийшли студенти та співробітники нашого навчального закладу.


Вступне слово проректора з навчальної роботи – Юрія Хоменка задало дружню атмосферу спілкування, поклало початок цікавій бесіді, так званому «екскурсу в світ таємничого і незвіданого раніше людиною». Микола Несправа - мандрівник, богослов, філософ, природознавець і просто відкрита, приємна у спілкуванні людина. 

Презентацію книги автор почав з показу короткометражного фільму, в якому висвітлив основні напрямки своєї роботи по дослідженню способу життя і світобудови племен острова Папуа - Нової Гвінеї (Австралія), а також міст племені Майя в Мексиці. Ідея цієї подорожі-дослідження - місіонерство, а також виявлення нових історичних даних. Факти, висвітлені у фільмі, вразили і приємно здивували самобутністю, неординарністю, загадковістю людського життя. У нашому розумінні сучасне життя – століття нано технологій, а автором була показана зовсім інша її сторона, досі невідома нам. Наприклад, дуже вразила історія і краса Священних сенот у Мексиці,один з яких має назву Колодязь жертв – це природний колодязь в стародавньому місті Чічен-Іца. Він являє собою гігантську воронку діаметром понад 60 метрів. За уявленнями майя, всередині колодязя жив бог дощу Чак. Майя приносили йому людські жертви, кидаючиїх на дно сенота.

Також усі присутні змогли воістину насолодитися «теплими» і барвистими фотографіями природи і пам'яток південних тропіків, які нагадали про літо, адже зараз на вулиці зазвичай похмура погода.

Зі слів Миколи Несправи книга «Листи Пілігрима ...» написана у вигляді записок і листів, які адресовані людям, які цікавляться світом, але не мають можливості досліджувати його самостійно.

Зустріч пройшла на веселій і легкій ноті спілкування. Але навіть гарні зустрічі мають особливість закінчуватись. Проте сподіваємось, що подібні заходи із залученням яскравих особистостей, які відбуваються завдяки співробітникам нашої бібліотеки і надалі будуть розширювати світогляд студентів і запалювати бажання вивчати наш такий великий і різноманітний світ.

Адже ще стільки всього незвіданого і цікавого навкруги!

Оксана Крамарчук,Юлія Крамарчук,ТТмм-10-1.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт