Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
12.02.2015

Ювілей Марганецького коледжу

Марганецький коледж Державного вищого навчального закладу «Національний гірничий університет» відзначив свій ювілей – 60-річницю з дня заснування.

З цієї нагоди навчальний заклад відвідали ректор Національного гірничого університету Геннадій Григорович Півняк, проректор з виховної роботи Юрій Тимофійович Хоменко та декан механіко-машинобудівного факультету НГУ Станіслав Васильович Фелоненко.

Програма відвідин була насиченою і розпочалась зі спілкування із студентами та викладачами спочатку в навчальних аудиторіях. Геннадій Григорович цікавився успіхами студентів, проблемами викладачів, звернув увагу на перспективи співпраці університету та коледжу, загострив увагу студентів на можливості продовження навчання після закінчення коледжу на базі університету за скороченим терміном. Жвавий інтерес викликала презентація виставок технічної творчості студентів автомобільного та гірничо-електромеханічного відділень, нещодавно облаштованих в лабораторному корпусі.

Голова циклової комісії фізичного виховання А.М. Лутчин провів імпровізовану екскурсію спортивною залою, в якій перед початком навчального року здійснили капітальний ремонт, та розповів про спортивні досягнення студентів коледжу, зокрема, про встановлений цьогоріч студентом групи ОРА-2012 1/9 Владиславом Яровим рекорд коледжу з гирьового спорту: 16-кілограмову гирю він підняв 313 разів!

У малій залі коледжу відбулась зустріч поважних гостей зі студентами випускних курсів. Геннадій Григорович познайомив потенційних студентів університету з умовами їх прийому для продовження навчання в стінах Національного гірничого університету, а також зі змінами, що відбудуться у зв’язку з новим Законом «Про вищу освіту». Змістовний діалог продовжили Юрій Тимофійович Хоменко та Станіслав Васильович Фелоненко, які звернули увагу присутніх на переваги навчання в НГУ і, зокрема, на механіко-машинобудівному факультеті.

Нинішній директор коледжу Валентина Іванівна Іванова представила стенд, присвячений пам’яті колишнього директора коледжу Адольфа Володимировича Білозьорова, розташований в читальній залі бібліотеки.

А далі ректор НГУ та директор Марганецького коледжу устрілися з головою правління ПАТ «Запорізький завод феросплавів», депутатом Дніпропетровської обласної ради Павлом Кравченком; представниками ПАТ «Марганецький гірничозбагачувальний комбінат» – Андрієм Палямаром, заступником голови правління з управління персоналом, та Анатолієм Буряком, головою профспілкового комітету.

Участь у ювілейних урочистостях коледжу взяли також виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради М. В. Лук’яненко, заступники міського голови Є.В. Євдокименко, К.І. Котко та депутат міської ради О.А. Жадько.

Як годиться, на честь ювілею коледж отримав подарунки – ноутбук від депутата обласної ради, від міської ради та ПАТ «Марганецький гірничозбагачувальний комбінат» – сучасні телевізори, які стануть у пригоді під час проведення навчальних занять та виховних заходів.

Десятеро викладачів і спеціалістів коледжу отримали почесні грамоти від міської ради, декілька людей – почесні грамоти й почесні дипломи від Національного гірничого університету, а директор коледжу В.І. Іванова була удостоєна медалі «За відданість університету».

Урочистості продовжив святковий концерт за участю талановитих викладачів: О. Височиної, О.Мурашової та студентів, а саме: танцювальної групи - В. Стукало, Д. Гордієнка, О. Лука; вокальної групи - В. Саєнко, А. Ткачук, К. Михольської, М. Федорко, Т. Лозової, С. Боберської; гітаристів –Д. Куциніна, Д. Молдавського, скрипаля – Я. Вундервальда та випускника коледжу, а нині студента НГУ за напрямом «Гірництво» Я. Смирського.

Свої вітання навчальному закладу подарували: заслужений працівник культури України Л. Савченко, ансамбль народної і сучасної української пісні Палацу культури гірників «Марічка» під керівництвом Г. Дубровіної, солістки зразкового вокального колективу «Веселі нотки» під керівництвом Г. Карпової та солістки танцювального колективу «Браво».

Особливої уваги заслуговують випускники коледжу, які продовжують навчання в Національному гірничому університеті і, сподіваємось, є його гордістю: Олександр Буланий – один із авторів гімну коледжу та танцюрист; Ян Смирський – «золотий голос» коледжу, Богдан Білов та Дмитро Нечипоренко – спортсмени, що займаються варкаутом на стільки серйозно, що стали півфіналістами шоу «Україна має талант».

Інформація Марганецького коледжу ДВНЗ «НГУ»

Фото Володимира Корінного, відеостудія "Юність" НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт