Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
14.11.2011

Народний артист України Іван Шепелєв провів творчу зустріч зі студентами гірничого

На початку листопада в Національному гірничому університеті відбулася творча зустріч народного артиста України, видатного конферансьє Івана Шепелєва зі студентами.

 Під час зустрічі Іван Васильович розповів про своє життя, багате на зустрічі з видатними особами. Але якби не тверде переконання молодого хлопця з родини військового, що він має стати артистом і навчатися саме в Москві, того б ніколи не сталося. Його талановитість помітив Аркадій Райкін на Всеросійському конкурсі артистів естради, де порадив займатися саме розмовним жанром. Ця порада виявилась вчасною. Івану Шепелєву тільки залишалось відшліфувати природній дар у Всесоюзній творчій майстерні естрадного мистецтва. Там він став учнем видатних майстрів конферансу Олега Мілявського та Бориса Брунова. Це далося взнаки на Всесоюзному конкурсі з розмовних естрадних жанрів. На ньому Івана Шепелєва визнали кращим конферансьє. Сьогодні його вже визнали кращим артистом цього жанру в Європі. Але на зустрічі зі студентами Іван Васильович зізнався, що досягати високої професійності його навчили саме артисти «старої» школи. Він згадував про спілкування з ними, зокрема, з Фаїною Раневською під час навчання в Московській експериментальній студії.

 У Національному гірничому університеті Іван Шепелєв також представив свої відомі концертні номери: «Записні книжки» (про курйозні ситуації, що трапляються в житті), «Мультфільм-пародія» (про мультфільми, які сам озвучував) і «Буріме» – номер-імпровізація. Цього разу на рими, які вигукували студенти, Іван Шепелєв миттєво склав блискучий вірш на тему студентського життя.

 Наприкінці виступу Іван Шепелєв відповів на записки із зали. Авторам найцікавіших запитань артист вручив свою книгу «Естрадні байки від Івана Шепелєва». У гірничому університеті також працюють і навчаються творчі люди. Тож Івану Васильовичу на згадку про теплу зустріч вручили поетичні збірки співробітників вишу.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт