Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.12.2014

До 85-річчя кафедри фізичного виховання та спорту Національного гірничого університету

Кафедра фізичного виховання та спорту Національного гірничого університету готується до 85-річного ювілею.

Студенти-гірники завжди славились своїми спортивними традиціями і здобутками, починаючи з 30-х років минулого століття і закінчуючи сьогоденням. Відомі імена знаменитих спортсменів нашого ВНЗ – майстрів спорту міжнародного класу, серед яких: Чемпіон Світу зі стрибків на батуті Володимир Жадяєв, рекордсменка Європи з легкої атлетики Раїса Махова, Чемпіон Європи з легкої атлетики Володимир Мусієнко. Першим спортсменом, який прославив НГУ (тоді ще ДГІ) на міжнародній арені був важкоатлет Василь Півень (1953 р.).

На кафедрі фізичного виховання працювало багато відомих спортсменів, спеціалістів з фізичної культури та спорту, тренерів-викладачів, які підготували значну кількість майстрів спорту, призерів та чемпіонів всеукраїнських, всесоюзних та міжнародних змагань: В.М. Іванов, Н.С. Козоріз, Є.Я. Іваненко, В.Є. Стрельников, В.С. Сорочан, Р.М. Час, Т.П. Жлуктенко, С.В. Борисенко, А.М. Будільський, Л.Г. Колодач, В.П. Кузьмінський, І.М. Когут, В.Я. Ошеров, В.П. Лагдишук, Ю.Н. Карп, О.А. Габрель.

Серед спортсменів сьогоднішнього часу, що захищають честь університету, області та України – Майстри спорту України міжнародного класу, Чемпіони Світу з карате: Артем Возник і Віктор Возник, Монін Альфред, Пахомов Олександр, чемпіон Європи з кікбоксингу Єгоров Євген, неодноразовий призер та Чемпіон Світу з академічного веслування учасник Олімпійських ігор (2012 р.), призер Всесвітніх студентських ігор (2013 р.) Футрик Іван та ін.

За останні пять років в стінах університету були підготовлені пять майстрів спорту України міжнародного класу, 24 майстри спорту України, більше 280 спортсменів-розрядників та кандидатів у майстри спорту України.

На спортивній базі НГУ тренуються члени збірних команд університету з 22 видів спорту та проводяться різноманітні спортивні заходи: спартакіади першокурсників з шести видів спорту, спартакіади НГУ серед збірних команд факультетів з 10 видів спорту, турніри серед гуртожитків, спортивні вечори, універсіади області серед ВНЗ, чемпіонати та кубки області, чемпіонати України та міжнародні практичні семінари з карате.

На кафедрі сьогодні під керівництвом завідувача, заслуженого тренера України, доцента Володимира Миколайовича Вілянського працює 21 досвідчений викладач, у тому числі три доценти, 13 старших викладачів, п’ять викладачів, один заслужений тренер України, вісім майстрів спорту України та СРСР, один майстер спорту СРСР міжнародного класу, двоє суддів міжнародної та двоє національної категорій.

Вся методична та наукова робота колективу спрямована на зміцнення здоров’я студентів, формування фізичної та спортивної досконалості, здорового способу життя, соціальної активності, а також на підготовку до майбутньої професії.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт