Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
29.12.2012

У новому році – нові досягнення в науці

Наприкінці року ректор НГУ академік НАНУ України Геннадій Півняк провів робочу зустріч з молодими вченими Національного гірничого університету, які незважаючи на свій вік вже мають багато досягнень на науковій ниві.

За рік, що минув вчені НГУ стали лауреатами обласних та міських конкурсів, реалізовували свої проекти й за кордоном. Серед іншого, отримавши три гранти від Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформації, наші перспективні науковці протягом місяця працювали над науковими розробками на базі університетів США в Мічигані й Іллінойсі, а також в компанії «Ausenco PSI» (Каліфорнія). Молодь Інституту економіки підвищила свій професійний рівень, взявши участь в Бізнес-тижні в Нідерландах, Франції та Бельгії. Загалом, у програмах міжнародного співробітництва може брати участь кожен науковець НГУ. Якщо ж питання стоїть за знанням іноземної мови – у гірничому створені умови, аби набути цих знань у шести культурно-лінгвістичних центрах. 

Під час зустрічі з ректором НГУ кожен мав можливість висловити свою точку зору з приводу розвитку науки в гірничому, тож торкнулися питань не тільки досягнень, а й можливості ще більшого покращення результатів у новому році. Голова Ради молодих вчених Дмитро Циплєнков розповів про конференції, які проходять для науковців-початківців в університеті та торкнувся питань мотивації аспірантів.

Доктор технічних наук, професор Сергій Власов надав детальний план рішення проблем, які постають перед тими, хто вступив до аспірантури, а присутній актив молодих вчених висловив свої побажання. 

 Ректор НГУ Геннадій Півняк, взявши до уваги слова присутніх, прийняв рішення щодо вирішення всіх поставлених питань, а підбиваючи підсумки, звернувся до молоді вже як вчений-академік, який за плечима має великий досвід та світові досягнення: 

– У гірничому ви маєте можливість вивчитись всьому, головне – бажання. Сьогодні кожен вчений має володіти іноземними мовами, комп’ютерними програмами і постійно брати участь у здобуванні міжнародних грантів. Стати високопрофесійними науковцями вам допоможуть програми молодіжної науки НГУ, серед яких «Нам 30», «Магістр-аспірант», «Потенціал», «Обдарована молодь».

Наприкінці зустрічі Геннадій Григорович також повідомив, що можливості стажування за кордоном зростають – наступного року планується розпочати співпрацю з французькими університетами.

Наталія Андрющенко, ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт