Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
10.11.2014

У Національному університеті «Львівська політехніка» пройшов представницький українсько-польський Форум ректорів технічних університетів

У Національному університеті «Львівська політехніка» пройшов представницький українсько-польський Форум ректорів технічних університетів. У ньому взяли участь понад 70 очільників технічних ВНЗ обох країн. Тема його: «Технічна освіта – для майбутнього Європи».

Учасників Форуму тепло привітав і побажав плідних результатів роботи ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало.

З вітальними словами виступили також міський голова Львова Андрій Садовий та Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Хенрик Літвін.

До учасників форуму звернулися голова ради Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, ректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» академік Михайло Згуровський та голова Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща, ректор Вроцлавської політехніки професор Тадеуш Вєнцковскі.

На фото: ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Півняк і проректор з наукової роботи Олександр Бешта

У рамках цього академічного зібрання пройшли чотири тематичні сесії. На них, зокрема, обговорювались питання зв’язку технічних університетів та промисловості для визначення сучасних вимог до моделі європейського інженера.

Учасники Форуму також обговорювали проблеми гарантій якості вищої технічної освіти та європейської акредитації спеціальностей, пріоритетних напрямів спільних проектів українських і польських вчених у рамках програм Європейського Союзу Horizon 2020 та ERASMUS+. Значна увага була приділена й інноваційній спрямованості науково-технічного співробітництва науковців університетів обох країн. У Форумі взяв участь заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Джерело: сайт Національного університету "Львівська політехніка"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт