Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.10.2014

Центр українсько-польської співпраці розширив свою територію (ВІДЕО)

У Національному гірничому університеті 28 жовтня презентували нове приміщення Центру українсько-польської співпраці (ЦУПС), яке віднині розташоване на розі проспекту К. Маркса, 21 і вул. Олеся Гончара.

Слухачів ЦУПС, який діє в НГУ вже 14 років, прямо на заняттях у новому приміщенні привітали:

ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк:

– У Національному гірничому університеті діє сім лінгвістичних центрів. Я впевнений, що тут ви знайдете щось близьке до душі, станете щасливими і досягнете своєї мети. Ви отримаєте європейську освіту, досягнете професіоналізму, здобудете безліч можливостей для розвитку своєї особистості. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб технічні спеціальності пройшли акредитацію в Польщі. У Центрі українсько-польської співпраці ви отримаєте знання як з історії і культури України, так і Польщі. Це цікаво, а головне – відкривається перспектива здобути освіту також і в польських університетах. Для цього у нас діють численні міжнародні програми.

президент фундації «Перспективи» Вальдемар Сівінські:

– Назва фундації, яку я очолюю, красномовно говорить сама за себе. Тому запрошую вас на навчання у Польщу. Центр українсько-польської співпраці НГУ дає чудові знання. Для їх реалізації ми пропонуємо безліч шляхів на сайтах www.studyinpoland.pl і www.perspektywy.pl

ректор Опольського технологічного університету Марек Туккендорф:

– Вітаю слухачів ЦУПС НГУ з тим, що ви крокуєте вперед. Нове приміщення, нові аудиторії, нові перспективи навчання, які відкриваються завдяки нашій плідній співпраці з Національним гірничим університетом. Будьте активними, а ми вас у цьому підтримаємо.

проректор з науково-педагогічної роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Сергій Сидоренко:

– Центр українсько-польської співпраці НГУ широко відомий в Україні і в Польщі. Пам’ятаю його перші кроки і перші стажування слухачів Центру у польських університетах. Якраз тоді я знаходився в гірничому університеті разом з представниками польських ВНЗ. Вони запитали у слухачів: «Хто хоче поїхати на стажування до Польщі? Ми фінансуємо!». Тоді зголосилася Яна Савицька… Стільки вже часу минуло. Сьогодні у вас безліч можливостей, я тільки бажаю вам скористатися ними, не втрачати свій шанс, адже ви навчаєтесь в одному з кращих технічних ВНЗ України.

директор Центру українсько-польської співпраці НГУ Роман Дичковський:

– Сьогодні на відкритті нового приміщення ЦУПС я згадую 2000 рік. Саме тоді ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк стимулював мене, аби я працював над відкриттям цього Центру. Я з натхненням продумував кожну деталь, налагоджував співробітництво і дуже радий, що це принесло свої результати. Зі слухачами Центру ми іноді жартуємо, говорячи: «Або вивчимо мову, або помремо»… Ніхто не помирав, усі щасливі, оволодівши мовою братньої країни. Влітку ми провели найчисельніший в Україні сертифікаційний іспит. Приїхали на нього звідусіль і приємно було, що студенти НГУ показали надзвичайно високі результати.

У ході відкриття нового приміщення ЦУПС НГУ гості поспілкувалися польською зі слухачами і висловили свою підтримку їх подальших кроків здобуття знань у Польщі.

Наталія Андрющенко

Фото Станіслава Мардаровського (відеостудія «Юність»)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт