Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.10.2014

Магістерська програма трьох дипломів готує фахівців європейського рівня (ВІДЕО)

У Національному гірничому університеті вже другий рік у рамках Міжнародного університету ресурсів упроваджується в життя безпрецедентна магістерська програма «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів».Унікальність програми в тому, що студенти старших курсів протягом року здобувають знання у Монтануніверситеті (Австрія, м. Леобен), Національному гірничому університеті (Україна, м. Дніпропетровськ) і Технічному університеті «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина, м. Фрайбург). Після закінчення навчання вони отримують диплом трьох ВНЗ і стають фахівцями європейського рівня, що є пріоритетним на сучасному ринку праці. 

В рамках Форуму гірників відбулася зустріч ректора з професором ТУ «Фрайберзька гірничка академія» Карстеном Дребеншедтом і студентами, які беруть участь у магістерській програмі «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів». Це єдина програма, яка дає змогу студентам старших курсів протягом року вчитися у Монтануніверситеті (Австрія, м. Леобен), Національному гірничому університеті (Україна, м. Дніпропетровськ) і Технічному університеті «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина, м. Фрайбург). Після закінчення навчання вони обирають один з трьох університетів для захисту. Але унікальність програми в тому, що після його захисту, студенти отримують диплом трьох університетів і стають конкурентоспроможними фахівцями на міжнародному ринку праці.

Особливістю цьогорічної програми стало те, що до неї приєднався турецький студент Ілке Алп Озер, який розпочинає свій етап навчання у Національному гірничому університеті.

Загалом, учасники програми дуже задоволені рівнем підготовки та організацією. Вони відзначають високий рівень освіти у гірничому, який дозволив їм швидко адаптуватись в Німеччині та Австрії. Майбутні магістри відзначили деякі відмінності між навчанням в Україні та Європі: групи в німецьких та австрійських університетах формуються невеликі, що дає змогу викладачам краще розкривати таланти молоді, більше звертати на неї увагу й відповідати на будь-які запитання. Навчання проходить за оксфордськими виданнями, лабораторні роботи виконуються з використанням передових технологій. Студентів вчать мислити оригінально, розвивати креативний підхід до дисципліни. Дозвілля у європейських вишах також справило гарне враження – хлопці відвідали багато цікавих екскурсій, займались спортом та знайомились з місцевим студентством. Тепер кожен з них повинен визначитись з головним питанням – обрати університет і керівника для захисту диплому. Важливим аспектом є те, що в цій програмі кожен матиме два керівники диплому – керівник з «домашнього» університету та керівник з німецького чи австрійського вишу.

IMG_9360.jpg

Доступність магістерської програми «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів» сьогодні приваблює все більше студентів гірничого. Учасниками цієї програми може стати набагато більша кількість бажаючих – до 20 чоловік, тільки студентам необхідно повсякчас підвищувати рівень своїх знань як з профільних дисциплін, так і з англійської мови. Головне - йти до своєї мети. Попри непросту політичну ситуацію цього року програма не припинила своє існування - третя група студентів гірничого готується до свого європейського навчання.


Підготувала Дарина Бутко, ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт