Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.09.2014

Сто п’ятнадцята осінь Національного гірничого університету

У понеділок, 29 вересня в інформ - агентстві «Мост Днепр» відбулася прес-конференція на тему: «115-а осінь Національного гірничого університету» У прес-конференції взяли участь ректор Національного гірничого університету, академік НАН України професор Геннадій Півняк і проректор з наукової роботи Національного гірничого університету, член - кореспондент НАН України професор Олександр Бешта.

Як зазначив Геннадій Григорович, НГУ активно займається паливно-енергетичним комплексом, включаючи вугільну, газову, нафтову галузі промисловості: «Університет пройшов 115 років випробування, становлення, розвитку, існують різні формули, які сьогодні визначають інноваційну складову економіки України. НГУ зберігає ту складову, яка забезпечує традиції від покоління до покоління і розвитку тих інноваційних структур, які сприяють технологічному напрямку розвитку економіки України. Це одна з важливих складових, яка характерна для університету», - повідомив він. Геннадій Півняк також розповів, що успішність НГУ та його рейтинг будуть результативними в тому випадку, якщо університет матиме розвинену міжнародну базу контактів. І це підтверджується на практиці: НГУ завдяки участі у міжнародних програмах, масштабним освітнім і науковим впровадженням посідає чільне місце серед прогресивних європейських університетів

В НГУ створені інфраструктури, які активно розвиваються останнім часом завдяки виконанню міжнародних зобов'язань у вигляді проектів, що виконуються спільно з різними міжнародними інституціями і університетами. НГУ - єдиний університет в Україні, що має активно діючу програму співпраці з німецькими і австрійськими партнерами у напрямку гірництва, ця програма дозволяє випускникам отримати дипломи відразу трьох університетів Європи.

Але найяскравішим досягненням і успіхом університету є виконання наукових проектів з партнерами, насамперед з членами ЄС. Відзначимо, що потенціал реалізується через конкретних молодих вчених, викладачів, які готують проекти для підприємств, фірм і компаній Заходу, з умовою, що ці технології переносяться в той чи інший сектор України і працюють на нашу державу. В гірничому створено спеціалізований інститут міжнародних освітньо-наукових програм, цільовим призначенням яких є підготовка студентів, співробітників до участі в міжнародних конкурсах.

Проректор з наукової роботи Національного гірничого університету, член-кореспондент НАН України професор Олександр Бешта повідомив, що Національний гірничий університет є університетом дослідницького типу, тому студенти отримують нові знання буквально «з перших рук» під час здійснення робіт за різними напрямками наукової діяльності. «Сьогодні в світі унікальна ситуація: гірництво переживає ренесанс, і, на щастя, НГУ зберіг повний спектр гірничих спеціальностей, починаючи від видобутку корисних копалин до їх переробки. Вже 115 років університет працює на престиж однієї з найнеобхідніших професій у світі – гірника. Це слово сьогодні вміщує не вузьке поняття, а широкий спектр професій і включає інші напрямки: машинобудування, інформаційні технології, енергетику і в рамках цих напрямів здійснюється наукова діяльність», - зазначив він. Олександр Бешта також підкреслив, що наковці НГУ досягли значних показників, тільки цього року вони отримали три державні премії України в галузі наукових досліджень і з цього можна зробити висновок, що Національний гірничий університет йде правильним шляхом і буде гідно тримати цю марку.

За матеріалами ІА «Мост Днепр»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт