Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
01.02.2011

Презентація часопису «Січеслав» пройшла «на ура»!

nf_110117_1.jpg

nf_110117_2.jpg

nf_110125_3.jpg

Наприкінці січня 2011 року Центр культури української мови ім.Олеся Гончара прийняв гостей – творчу інтелігенцію і студентів НГУ, які прийшли на презентацію чергового числа літературно-мистецького та публіцистичного часопису НСПУ «Січеслав». Як завжди, такі заходи проходять в НГУ на «ура», адже поети й письменники на чолі з головним редактором, головою правління Дніпропетровської обласної організації Національної Спілки письменників України, заслуженим працівником культури України Лесею Степовичкою вміють їх проводити не лише на високому інтелектуальному рівні, а й з гумором. Лише одна подія затьмарила презентацію – пішов з життя відомий український поет, професор Дніпропетровського національного університету, член редколегії часопису Володимир Буряк. Присутні вшанували його пам`ять хвилиною мовчання.

Як висловилася ведуча дійства, Леся Степовичка "оживити сторінки часопису" прийшли його автори: поети і письменники Олександр Ратнер, Ростислав Маменко, Костянтин Дуб, Олекса Вусик, Зоя Шевцова, Юрій Шковира, науковці Анатолій Поповський та Ірина Цуп`як (вона ж за сумісництвом ведуча презентації), журналістка Валентина Шабетя. Підтримали їх творчий запал студенти НГУ, викладачі кафедри історії та політичної теорії НГУ на чолі з завкафедрою професором Віктором Пушкіном, а також поети Олександр Твердохліб і Валерій Ніколенко.

Це було справді динамічне дійство, у якому виступи поетів і письменників переплелися зі студентськими музичними привітаннями. Молодь дізналася більше про культурне життя міста й України в цілому. А літератори виконали свою місію - ненав`язливо, але вміло ще раз довели, що слово може виховувати. В цілому ж часопис «Січеслав» можна порівняти з чудовою книгою. А за висловом Френсіса Бекона “книги - це кораблі думок, які мандрують хвилями часу і дбайливо несуть свій коштовний вантаж від покоління до покоління". І саме від митців залежить, у якому стані  цей вантаж потрапить до рук нашої молоді.

У рамках презентації часопису «Січеслав» були вручені літературні премії. Літераторам Ростиславу Маменку і Юрієві Шковирі під оплески присутніх піднесли дипломи лауреатів премії ім. Івана Сокульського, митцям Павлові Маменку і Олексі Вусику – премії ім. В. Підмогильного, поетові Олександру Ратнеру – премії ім. П.Кононенка.
 ...Вміло і з любов’ю організований Лесею Степовичкою і Центром культури української мови ім.. Гончара захід став вагомою історико-мистецькою подією, яка покликана забезпечити духовне єднання поколінь, примножити надбання українського народу.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт