Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
27.11.2012

Сертифікат від Сілезького університету (м. Катовіце, Польща) отримала студентка НГУ

Наприкінці листопада Національний гірничий університет відвідали фахівці в галузі полоністики Сілезького університету (м. Катовіце, Польща) на чолі з віце-консулом Генерального консульства Республіки Польща в Україні у Харкові Анітою Сташкєвіч. Вони представили освітню програму, за якою допомагають вивчати польську мову українцям.

До Дніпропетровська фахівці з сусідньої держави приїхали, аби надати студентам та викладачам можливість отримати сертифікат на безкоштовне літнє навчання у Школі польської мови і культури Сілезького університету. Таку ідею подали професори Сілезького університету Єва Яскува та Єва Єнджейко, запропонувавши провести диктант серед бажаючих отримати сертифікат.

Для написання диктанту в Національному гірничому університеті зібралися більше 50-ти осіб із Дніпропетровська, Харкова, Кривого Рогу, Кременчука та інших міст Східної України. Текст диктанту чудово продемонстрував усю специфіку польської мови: необхідно було уважно вслухатися, щоб відчути різницю між м’якими й твердими літерами та ще й ненароком не пропустити котроїсь шиплячої, яких у польській не так вже і мало.

Перше місце у мовному конкурсі посіла студентка Центру українсько-польського співробітництва НГУ Юлія Дубина, друге – випускниця цього ж центру Марина Кириченко, а третє – випускниця університету ім. А. Міцкевича у Познані Євгенія Луценко. Зважаючи на складність диктанту, переможці отримали відповідні призи за свої зусилля, терплячість та уважність – книжки, диски та інші необхідні речі.

У ході візиту до Дніпропетровська представники Сілезького університету також зустрілися з ректором НГУ академіком НАНУ Геннадієм Півняком й обговорили шляхи співпраці та програми академічних обмінів між університетами.

ІАЦ НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт