Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
05.07.2014

Мер міста Львова Андрій Садовий: «Бути успішними – це бути разом, мати постійний контакт»

Літній день 5 липня 2014 року видався у Національному гірничому університеті насиченим подіями. Як тільки закінчилися урочистості з нагоди 51-ї традиційної щорічної зустрічі випускників, до ВНЗ завітала делегація із Західної України у складі голови міста Львова А.І.Садового і ректора Національного університету «Львівська політехніка» Ю.Я. Бобала.

Високі гості під проводом ректора НГУ академіка НАН України Геннадія Півняка й інших членів ректорату пройшлися 115-річними світлими коридорами головного корпусу НГУ. За регламентом їх ознайомили з раритетами вузівської науково-технічної бібліотеки, найбільш цінними експонатами народного музею історії НГУ ім. Олександра Поля і геолого-мінералогічного музею.

У Центрі культури української мови ім. Олеся Гончара на делегацію очікував прийом у найкращих українських традиціях – науковий консультант професор Світлана Ігнатьєва і старший методист член Національної спілки письменників України Леся Степовичка яскраво і лаконічно розповіли про величезну культурну роботу, яку проводить ЦКУМ ім. О.Гончара і його значення для виховання патріотизму студентів. Гості почули тут українську пісню і отримали книжкові подарунки.

У залі вченої ради відбулася зустріч А.І. Садового і Ю. Я. Бобала зі студентами та професорсько-викладацьким складом гірничого університету. У своєму зверненні до присутніх у залі Андрій Садовий підкреслив те, що побувати в одному з найкращих університетів Європи Національному гірничому університеті було його давньою мрією. З огляду на останні політичні події в Україні Андрій Іванович запросив частіше приїжджати дніпропетровців до Львова. «Щоб ми були разом, тільки тоді не повторяться події на Сході нашої країни. Бути успішними – це бути разом, мати постійний контакт».

Ректор НУ «Львівська політехніка» професор Ю.Я. Бобало у промові зауважив: «В коридорах НГУ, незважаючи на літо і вихідний день, повно людей , і це дуже приємно». Юрій Ярославович ознайомив присутніх з основними напрямками діяльності ВНЗ і значення нового Закону України «Про вищу освіту» для розвитку вищої освіти в Україні. Також Я.І.Бобало та А.І. Садовий відповіли на численні запитання із залу.

Зустріч у залі вченої ради закінчилася підписанням угоди між НУ «Львівська політехніка» і Національним гірничим університетом про співпрацю, яку підписали очільники ВНЗ.

Інформаційно-аналітичний цент НГУ

Фото Валентини Шабеті, Альони Леонович, Станіслава Мардаровського


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт