Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.06.2014

Ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк зустрівся з представниками ЗМІ в інформаційному агентстві «ДНЕПР ПОСТ»

Нещодавно ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк прибув зі столиці Казахстану Астани, де проходила 95-а зустріч Міжнародного організаційного Комітету Всесвітнього Гірничого Конгресу (ВГК). Як голова Національного організаційного комітету України Всесвітнього Гірничого Конгресу Геннадій Григорович Півняк очолював українську делегацію і виступив перед представниками з більш ніж 20 країн світу із заявою про економічні збитки в результаті анексії Криму Росією, а також з пропозицією обговорити можливі шляхи правового вирішення питання права власності на природні ресурси тимчасово окупованої території України (Автономна Республіка Крим).

На прес-конференції у Дніпропетровську Геннадій Півняк розповів про позитивну реакцію на заяву Всесвітнього Гірничого Конгресу і оприлюднив деякі цифри економічних втрат України:

– У результаті анексії Автономної Республіки Крим Україна втратила 15 родовищ нафти і газу, 3 перспективні площі покладів нафти і газу, підземне сховище газу, більше 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільні станції, 2 автогазонаповнювальні компресорні станції, 29 одиниць плавальних засобів, 15 морських газодобувних стаціонарних платформ і блок-кондукторів, 4 плаваючі самопіднімальні бурові установки, з яких 2 сучасні та інше виробниче обладнання інфраструктури.

Також Україна втратила можливість вести розробку корисних копалин із запасами вуглеводнів в обсязі 50 млрд. куб. м газу, близько 3,5 млн. тонн нафти, 1 млн. тонн газового конденсату. Також зупинені роботи з подальшого вивчення та введення в промислову експлуатацію перспективних площ в акваторії Чорного та Азовського морів. Обсяг газу в акваторіях цих морів становить близько 260 млрд. куб.м, нафти - близько 160 млн. тонн. За оцінками міжнародних експертів, збиток, нанесений РФ в результаті анексії у частині вартості перспективних ресурсів становить понад 300 млрд. доларів США.

Міжнародне співтовариство гірників сприйняло цю інформацію позитивно і ухвалило рішення вплинути на те, щоб ця проблема була розглянута на міжнародному рівні. Воно бажає допомогти Україні в пошуку правових шляхів визначення права власності на родовища корисних копалин в Криму. Наша аргументація була достатньо переконливою. Позицію України активно підтримала Польща, Німеччина, Бразилія і США.

Більш детально про виступ ректора НГУ академіка НАН України Геннадія Півняка на прес-конференції в «ДНЕПР ПОСТ» читайте за посиланням: Кому будут принадлежать полезные ископаемые на оккупированной территории Украины?

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт