Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
RSS

20.07.2012 РЕЙТИНГ ПІДРОЗДІЛІВ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ГІРНИЧОГО УНІВЕРСИТЕТУ (2010/11 навчальний та 2011 календарний роки
У рейтинговій оцінці підрозділів взяли участь 9 факультетів, 49 кафедр університету  (37 випускаючих та 12 загальноосвітніх).

05.07.2012 В НГУ СТВОРЯТЬ НОВУ ЛАБОРАТОРІЮ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
Співпраця Національного гірничого університету з національним бізнесом створює нові можливості як для науки, так і для вітчизняної промисловості. Наприкінці червня відбулася чергова зустріч ректора НГУ Геннадія Півняка з генеральним директором компанії ДТЕК Максимом Тімченком. У ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо розширення дослідницьких можливостей університету за рахунок створення лабораторії геомеханіки, геотехніки і геофізики, оснащення якої візьме на себе ДТЕК. Перший етап цього проекту планується здійснити до кінця 2012 року.

27.06.2012 На Форумі міжнародних університетів ресурсів Україну представляє Національний гірничий університет
За оцінками НАТО і ЮНЕСКО, до 2021 року перед світовою спільнотою гостро постане питання боротьби за ресурси – нафту, газ, воду і землю. Ця проблема безпосередньо торкається ефективного використання ресурсів, економіки, екології і підготовки кадрів. Розуміючи це, представники «університетів ресурсів» різних країн (університетів, в яких навчають видобутку та переробці ресурсів) шукають шляхи вирішення актуальних для всього світу питань.

26.06.2012 Гірничий випустив перших спеціалістів у галузі промислового і цивільного будівництва
Кафедра будівництва і геомеханіки НГУ в травні поточного року випустила перших фахівців і магістрів за спеціальністю "Промислове та цивільне будівництво". У період з 14 по 22 травня 2012 пройшов захист дипломних проектів та магістерських робіт

19.06.2012 Розширене засідання вченої ради в Донецьку
14 червня в ДонНТУ відбулося розширене засідання Вченої ради, де пройшло обговорення роботи «Розроблення, впровадження та науково-методичний супровід системи ступеневої інженерної освіти в умовах трансформації економіки України». Колектив авторів – представники системи освіти, науки та праці різних регіонів країни, серед яких Львівська Політехніка, Харківський політехнічний інститут, Науково-дослідний інститут соціально-трудових відносин міністерства соціальної політики України, Інститут вищої освіти Національної Академії педагогічних наук України, а також Національного гірничого університету. Від останнього на засіданні виступили доктор технічних наук, професор, перший проректор Петро Пілов і кандидат технічних наук, професор, директор науково-методичного центру Володимир Салов.  

18.06.2012 Державна премія - результат співпраці НГУ та компанії ДТЕК (ВІДЕО) - 1
Фахівці компанії ДТЕК та науковці НГУ у результаті спільної роботи отримали Державну премію України в області науки та технологій

14.06.2012 Бізнес не можна примусити працювати з наукою, його треба зацікавити
У кінці травня керівництво енергетичної компанії ДТЕК у черговий раз відвідало Національний гірничий університет у Дніпропетровську. Програма візиту включала: зустріч зі студентами, науково-педагогічними працівниками ВНЗ, зокрема зі студентами «групи ДТЕК», а також презентацію наукових проектів НГУ щодо підвищення ефективності і безпеки вугледобувного виробництва.

12.06.2012 Науковці з Мічигану досліджують зсуви на льосових ґрунтах в Україні
У рамках реалізації проекту, підтриманого Фондом цивільних досліджень і розвитку США (CRDF), НГУ з 25 по 31 травня 2012 р. відвідав доцент Мічиганського технологічного університету, PhD Томас Уммен. Він розповів про свої дослідження в проекті з моделювання стійкості схилів з льосових грунтів, який він виконує у співпрацы з професором НГУ Дмитром Рудаковим. За словами науковця зі США, головна мета візиту – це робота зі збору та аналізу даних про льосові ґрунти та зсуви в Україні і, зокрема, у Дніпропетровську. Проведено дослідження місцезнаходження цих порід, зібрано дані про їхні властивості, виконано моделювання стійкості схилу, типового для правобережжя міста, при різних сценаріях зволоження грунтів.

11.06.2012 Акредитація спеціальностей в Національному гірничому університеті
В Національному гірничому університеті в поточному навчальному році завершилась процедура акредитації з 4-х напрямів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр»:

30.05.2012 Професор НГУ став почесним доктором Університету прикладних наук міста Есслінген(Німеччина)
Під час цьогорічного травневого візиту до Німеччині професор Національного гірничого університету, завідуючий кафедрою електроприводу Олександр Бешта отримав звання почесного доктора Есслінгенського університету.


події 251 - 260 із 308
Початок | Попер. | 24 25 26 27 28 | Наступ. | Кінець Всі

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт