Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.09.2012

Незабутнє Стажування у Вроцлаві

Для сучасного студента літо – це час активного саморозвитку, здобування нових навичок та мандрівки. Тож завдяки Інституту економіки НГУ та Вищій Банковській школі відбувся проект « ЛІТНІ СТАЖУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ м. ВРОЦЛАВ (SUMMER INTERNSHIP IN ENTERPRISES IN WROCLAW)» .

Перші кроки почалися ще в Україні: треба було написати резюме та мотиваційний лист на англійською мовою, щоб отримати цікаве місце праці. Після тривалого конкурсного відбору шестеро завзятих студентів Інституту економіки спакували валізи й поїхали до прекрасного студентського міста Вроцлава.

«Спочатку було трохи лячно, але, як кажуть, з гарною компанією усюди добре », – діляться учасники літнього стажування. Для більшості це було перше знайомство з Польщею, але з перших хвилин позитивні емоції охопили всіх студентів і не покидали до кінця проекту.

На фото: перший день у Вроцлаві:Mірек Ферет, Антіпкіна Ольга, Сай Дмитро,Тяжельнікова Світлана , Медведєв Нікіта, Козеко Анна, Солодовник Дмитро

Не встигли ми приїхати та насолодитись красою архітектури міста, як почався робочий тиждень і найважливіше – перший робочий день. Місця стажування були обрані не випадково. При виборі компанії керувалися внутрішніми якостями, вміннями та побажаннями студентів. Хвилюючись, але зібравшись з духом всі вирушили на працю. Хтось – до Почесного Консульства України у Вроцлаві, хтось – до Міжнародного відділу Вищої Банківської школи (Wyższa szkoła bankowa) чи до організації «Вроцлав Зараз» (Teraz Wroclaw), або до приватної компанії Selena Group. Усіх практикантів на робочих місцях прийняли дуже тепло й щиро.

Після отримання інструкцій та вказівок від керівників почались трудові будні, нудьгувати не було часу. Кожен зі студентів мав свої обов’язки, обсяг роботи, який допомагав розвивати свої практичні навички, отримувати нову інформацію, вдосконалювати знання в економічній сфері, покращувати рівень володіння іноземною мовою та просто цікаво проводити час.

Але стажування це не тільки робота та навчання, а й цікаво проведений час та мандри. Упродовж місяця нам вдалось побувати ще в двох країнах: в Чехії і Німеччині. Прага зачарувала красою своїх будинків та пам’ятників архітектури. Смак чудових вафель та лікувальної води Карлових Вар назавжди залишився в нашій пам’яті. Але найбільше здивувала Німеччина, зокрема Дрезден. У цьому місті ми побачили не тільки гарну архітектуру, але й відчули його дух та познайомились з культурними традиціями і національною кухнею.

На фото: Козеко Анна Медведєв Нікіта, Тяжельнікова Світлана,Антіпкіна Оля, Сай Дмитро у Чарівній Празі

Мандрувати добре, але, як кажуть, вдома краще. І все ж на цілий місяць Вроцлав став для кожного з нас другою домівкою. Це місто – унікальне поєднання краси минулого та практичності сучасного. Найголовніше, що в ньому панує постійний дух студентства та молоді. Не було жодного дня, коли б не проводились якісь заходи або акції. Ми відпочивали теж активно: каталися на двомісних велосипедах, плавали на байдарках, відвідували аквапарк, займалися скімбордінгом.

Це була одна з найкращих сторінок нашого життя. Таке стажування ніколи не забудеться. Ми отримали не тільки прекрасну практику у професіональній сфері, безцінний досвід, але й прекрасні спогади. Вирій емоцій назавжди залишиться у наших серцях.

Якщо Ви зацікавилися можливістю проходження такого стажування, просимо звертатися до відділу управління проектами (корпус 5, кімната 25). Тут на Вас також чекає безліч інших цікавих міжнародних проектів!!!

Світлана Тяжельнікова, Мн-09-2


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт