Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
10.09.2012

Молодь в дії: Польща для активних та позитивних

Бути пасивним та безініціативним сьогодні не тільки невигідно, а й просто немодно! Сучасний студент – це повна ентузіазму та енергії людина, завжди готова отримувати нові враження та знання. Саме за цими двома інгредієнтами гарного настрою і помандрували в Європу 16 майбутніх менеджерів та економістів на чолі зі своїми старшими наставницями – доц. кафедри прикладної економіки Анною Сергіївною Авдющенко та доц. кафедри ЕКІТ Оленою Юріївною Чурикановою. Шлях їх лежав до Польщі.

Цього літа наш університет отримав можливість взяти участь в спільному проекті під назвою «Креативність студентів Польщі, Угорщини та України в інноваційній європейській економіці», що проходив 20-29 серпня у Вроцлаві.

 

На фото: польський культурний вечір об’єднав не тільки студентів, а й координаторів проекту

Підготовка до проекту розпочалася ще весною, коли багаторічний партнер Інституту економіки - Вища банківська школа у Вроцлаві - запропонував подати спільну заявку до програми ЄС «Молодь в дії». Звичайно, що наш головний економіст – директор ІЕ, професор Шаров О.І. - з радістю підтримав цю ініціативу. І прийшов час кропіткої праці. У проекті треба було передбачити та спланувати всі заходи програми, так щоб і учасникам і організаторам було цікаво брати участь та вчитися чомусь новому у нестандартний спосіб. Координацією підготовки проекту зі сторони Гірничого займалася завідувач відділу управління проектами Анна Сергіївна Авдющенко, яка встигає і економіку викладати і міжнародні проекти реалізовувати. 

 Отже, заявка до програми «Молодь в дії» була успішною і комісія ухвалила фінансування проекту. Молоді люди з різних європейських країн, зокрема і зУкраїни, змогли долучитись до вирішення нагальних економічних, соціальних, культурних проблем, отримати неоціненний досвід міжнародної співпраці та інтеграції, а також просто відвідати нові місця та познайомитись із безліччю цікавих людей – як студентами, так і викладачами, тренерами, координаторами. Програма «Молодь в дії» ґрунтується на неформальній освіті, що дає можливість студентам по-новому подивитись на процес отримання знань, внести власні ідеї до загального обговорення, потренуватись в публічному виступи, врешті-решт. Також приємним бонусом стала практика англійської мови – досвідчені викладачі змогли розговорити кожного учасника проекту. 

Протягом проекту студенти приймали участь у справжніх дебатах британського парламентського зразку, дискутували з різних нагальних економіко-соціальних проблем, грали в бізнес-ігри - симулятори реального підприємства, в рамках навчальних екскурсій відвідали шахти, музеї, технопарк та Європейський Будинок у Вроцлаві. Було і безліч розваг – походи в заповідні гори, незабутні вечори з гітарою біля вогнища, захоплюючагра-квест містом, екскурсії до старовинних замків, знайомство із нічним життям Вроцлава, вечори культури країн-учасниць проекту та справжнє шоу студентських талантів.

На фото: окраса українського вечора: студентки-учасниці проекту разом із чарівними викладачами Гірничого А.С.Авдющенко та О.Ю. Чурикановою

Кожна година перебування в Польщі запам’яталась студентам своєю насиченістю та унікальністю. Шалена нестача вільного часу – адже хотілось встигнути зробити і побачити все можливе, нові враження та нові люди – все сприяло атмосфері єднання та згуртованості. З цього проекту кожен виніс для себе важливий висновок – сьогоднішній день ніколи не повторюється, тому час діяти зараз.

На фото: гірнички під час навчального візиту до недіючої шахти


На фото:  дискусія на тлі природи – втілення в життя неформальних методів навчання

«Найбільшою нагородою для викладача, під час таких проектів, є можливість побачити, як змінюються погляди нашої прекрасної української студентської молоді. Студенти повертаються зовсім іншими, а здавалося б, що могло змінитися всього лише за 10 днів. Але вони починають дивитися на світ іншими очима, відкриваються їхні серця та навіть приховані таланти. Вони хочуть змінювати все на краще, вони самі прагнуть бути ще більш активними та цікавими. І саме такі зміни надихають нас, старших наставників, організовувати подібні проекти, залучати до них наших надзвичайно креативних та таких чудових студентів». - говорить координатор проекту А.С. Авдющенко

На фото: інтеграційний вечір: перше знайомство польських та угорських дівчат з українськими козаками

Зацікавлені можливістю відвідати Європу та отримати нові знання? Наш університет в рамках співпраці із 14 провідними навчальними закладами Європи пропонує взяти участь в BusinessWeeks. Докладніше про програму можна дізнатись у відділі управління проектами: 5 корпус, кімната 25.

Марія Бережная, студентський прес-центр   



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт