Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
31.08.2012

Студенти НГУ стали фіналістами Imagine Cup і впроваджують свої розробки в Смарт-холдингу

Четвірка студентів дніпропетровського Національного гірничого університету з команди MD, які брали участь у національному фіналі конкурсу технологій Microsoft Imagine Cup, розпочала роботу над впровадженням представленого у фіналі рішення eMedicine. Починаючи з серпня, команда розпочала двомісячне стажуванні в групі "Смарт-холдинг", в ході якого буде доопрацьовувати та впроваджувати своє програмне рішення, призначене для перекладу в електронний формат медичних карт і систематизації роботи лікарів.

"Ми помітили цих учасників ще на фінальному відборі Microsoft Imagine Cup у квітні, і побачили потенціал в їх розробці. Тоді ми пообіцяли стажування, і зараз виконуємо свою обіцянку, більш того - даємо можливість студентам доопрацювати і впровадити своє рішення в Україні, в реальній страховій компанії , яка входить до "Смарт-холдинг", - говорить IT-директор "Смарт-холдингу" Андрій Морозов

За його словами, в страховій компанії "Промислово-страховий альянс" вже давно назріла потреба в такому рішенні, і при належному доопрацюванні, воно здатне автоматизувати роботу лікарів страхової, спростити роботу з даними пацієнтів, систематизувати і аналізувати збережену інформацію.

Програмне рішення eMedicine було представлено Ольгою Червоної, Оксаною Авчінніковой, Андрієм Балакін і Ксенією Григор'євої в якості конкурсної роботи на національному фіналі Imagine Cup у квітні. Проект створено для допомоги сімейним лікарям і спрощує процедуру переведення в електронну форму, а також систематизування медичних карт, історій хвороб і дані про призначене лікування.

"Ми раді, що нашу розробку, представлену на конкурсі Microsoft, помітила компанія" Смарт-холдинг ", зацікавилася нашим проектом і надала шанс його реалізувати. Це чудова можливість для нашого подальшого розвитку, і ми докладемо всіх зусиль для того, щоб наша співпраця була продуктивною ", - заявив Андрій Балакін. Початкова ідея проекту полягала в тому, що програмне забезпечення встановлюється на планшет, з яким працює сімейний лікар. У разі надходження виклику від пацієнта лікар може бачити його дані й адресу, а також завантажити з хмарного сховища його медичну карту і карти його сім'ї. Після візиту лікар оновлює дані в хмарі.

"Imagine Cup дає можливість студентам створювати і реалізовувати проекти, покликані вирішити гострі соціальні проблеми. Україна в цьому році продемонструвала свій величезний інноваційний потенціал, перемігши в міжнародному фіналі в Сіднеї. А тепер студенти, що брали участь у конкурсі, впроваджують свої рішення в реальних українських компаніях" , - відзначає Андрій Терехов, директор департаменту стратегічних технологій "Майкрософт Україна".

Як повідомлялося, цього року Україна вперше в історії перемогла в міжнародному конкурсі технологій Imagine Cup. Команда quadSquad з донецького філіалу Комп'ютерної академії "ШАГ" перемогла в найпрестижнішій номінації конкуру - "Розробка програмних проектів". Студенти привезли з Австралії кубок Microsoft Imagine Cup та премію 25 тис. Доларів.

Смарт-холдинг - одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість і сільське господарство. Компанія бере участь у проектах в якості стратегічного або портфельного інвестора. Інвестиційна діяльність Смарт-холдингу реалізується також в країнах СНД і Східної Європи.

За матеріалами віртуального прес-центру «Майкрософт Україна


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт