Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.08.2011

Технологічні процеси освоюють студентки з Польщі

nf_02082011_1.jpg

nf_01082011_2.jpg

У форматі студентського обміну, за угодою з Вроцлавським технічним університетом (Республіка Польща), на базі Національного гірничого університету та підприємств Придніпровського регіону, вже традиційно у другій половині липня пройшла практика групи польських студентів електротехнічних та гірничих спеціальностей. Програмою заходу передбачалося ознайомлення студентів з Вроцлавського технічного університету з технологічними процесами, технологічним та електротехнічним обладнанням провідних виробничих підприємств України (Вільногірського ГМК, ВАТ «ЗЗРК», Полтавського ГЗК, МНПК «ВЕСТА», Запорізької атомної електростанції). Групу студентів Вроцлавської політехніки супроводжував професор, доктор наук Вроцлавського технічного університету Зенон Окрашевський.

1 серпня гості зустрілися з ректором НГУ Геннадієм Півняком, проректром з наукової роботи Олександром Бештою й організатором практики, директором Інституту електроенергетики Олексієм Івановим. Геннадій Григорович вручив З.Окрашевському «Срібну медаль НГУ» і подякував його за місію, яку він виконує, бажання приїжджати саме до гірничого університету. Польський професор, у свою чергу, висловив подяку присутнім за визнання і розповів, що на початку поїздки дещо сумнівався у перспективності цьогорічної ппрактики. Адже група складалася з п`яти дівчат і лише одного хлопця-гірника. Однак молодь виявилася допитливою і практика принесла їм чимало користі. Студенти з сусідньої країни також подякували ректорат НГУ за допомогу у проведенні практики. Їм сподобалися цікаві поїздки до шахт Павлограду, Полтави, вразила Запорізька атомна електростанція.

Під час спілкування мова йшла про подальші перспективи співпраці нашого університету з польськими вищими навчальними закладами. Ректор вручив гостям пам`ятні подарунки.




До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт