Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.04.2012

Плейбек-театр "Соседи" в НГУ оживив історії глядачів

Чи було б вам цікаво побачити свою історію з життя, розіграну на сцені майстрами імпровізації? 17 квітня на кафедрі філософії відбулась вистава плейбек-театру "Соседи" режисера Романа Кандибура.


Плейбек-театр - це театр спонтанності. Його головною задумкою є імпровізований розіграш на сцені щойно почутої особистої історії глядачів без попередньої підготовки.

Бажання бути почутим акторами і глядачами та звичайний інтерес об’єднали завзятих любителів театру із тими, хто має зовсім мале уявлення про плейбек-театр. Очікуючи на початок вистави, викладачі та студенти розповідали цікаві та смішні випадки зі свого життя, які відбулись під час відвідування театрів, а музикант награвав на гітарі ненав’язливу мелодію.

Дружнє та невимушене спілкування перервала поява Олексія – ведучого плейбек-театру, та його акторів.

Учасники розповіли, що плейбек-театр – театр історій, створений для того, щоб люди стали відвертіші та більш відкриті до спілкування, після чого особисто познайомились із кожним в аудиторії, дружньо потискаючи руку. Така невимушена атмосфера викликала у присутніх бажання поділитись своєю історією або власними роздумами з хвилюючих питань, а більш сором’язливі просто заінтриговано слухали та дивились.

Глядачі ставали учасниками постановок, виходячи на сцену і розповідаючи власну історію, а актори, по лише ним зрозумілим командам (на зразок: «Жива скульптура», «Ехо», «Палітра») оживляли її просто на очах, спонтанно імпровізуючи і розкриваючи естетичну суть.

Слухаючи історії стає зрозуміло, що кожного дня у кожного з нас відбуваються цікаві події, але ми не завжди звертаємо на них увагу. Наприклад, була цікавою історія студентки про те, як вона, стоячи на проході між сидіннями у маршрутному таксі попросила поряд сидячого хлопця потримати свою сумку, а він зарепетував: «У мене є дівчина!!!». А викладачі розповіли про власні переживання через студентів, які не приділяють увагу навчанню, а за дві години до початку екзаменів нахабно просять у них підручники, наголошуючи на тому, що встигнуть вивчити необхідні теми. «Де такий сайт, на якому викладачі можуть писати про студентів?!!» - пролунало із зали, коли згадувалось про студентів, які залишають на певних сайтах не завжди приємні коментарі про викладачів.

«Ми об’єднались у команду одним спільним бажанням – БУТИ ПОЧУТИМИ, - поділилась Ольга Волкова, учасниця колективу «Соседи». – І якщо хтось має що показати людям, готовий працювати над собою, та хоче розвиватись у нашому напрямку – приєднуйтесь до нас!»


Відтворюючи почуте, актори ніби повертали час назад, наштовхуючи учасника тих подій на переосмислення ситуації, а в деяких випадках, навіть на зміну свого ставлення до неї. Але головним є те, що зустріч із плейбек-театром «Соседи» подарувала кожному гарний настрій, впевненість, та неймовірно велике бажання буди відкритим для спілкування.

Діана Максименко,

студентський прес-центр НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт