Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
04.04.2012

Гірничий факультет став Інститутом

Третє квітня в стінах нашого університету відзначилось особливою урочистістю та святковістю, адже саме цього дня гірничий факультет отримав звання Гірничого інституту.


З цього приводу в актовій залі Національного гірничого університету було справжнє свято, саме під час якого начальником відділу кадрів, Володимиром Григоровичем Ізотовим, було офіційно зачитано наказ про реорганізацію гірничого факультету, та створення Гірничого інституту. 

Кожен присутній у залі не міг не відчути гордість за свій рідний, університет, достатньо було лише побачити викладацький склад: форма у жіночого колективу підкреслювала істинну та тендітну жіночність, а у чоловічого – мужність, гордість, та відвагу. На цей урочистий захід завітав Ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Григорович Півняк, який особисто та від імені усього університету привітав, тепер уже, Гірничий інститут з такою знаменною подією.


Викладачі Гірничого інституту розповіли про актуальність та перспективи навчання у НГУ саме на гірничого інженера, підкресливши вагомість цієї професії. Присутні на цьому заході побачили фільм, у якому було відтворено всі етапи великого шляху кафедр та факультетів НГУ, та історії їх створення.

Ректор зазначив, що ця подія дуже важлива, бо присвоєння гірничому факультету звання інституту підкреслює авторитет університету,успіхи та наукові досягнення викладацького складу. Відтепер Гірничий інститут став більш самостійним, бо відкрились нові перспективи на рівні міжнародного партнерства. Адже, студенти та викладацький склад невтомно «генерує» новими ідеями у гірничій галузі, і це вже великий крок до успішного майбутнього. Геннадій Григорович особисто нагородив грамотами відмінників гірничого факультету, передавши кожному частину сенсу та добра від викладацького складу, і закликав кожного гідно «носити» звання студента НГУ, а також звернувся особисто до чоловічої частини студентства, наголосивши, що дівчата факультету (тепер інституту) всі дуже гарні, їх треба берегти та цінувати. А сам Геннадій Григорович отримав у подарунок символ гірницького вогню – білу каску із ліхтариком.

Із цією знаменною подією Гірничий інститут поздоровляли не лише колеги по університету - привітання та побажання на адресу Гірничого інституту висловили шахтні підприємства та комбінати України, технікуми, та випускники гірничого факультету НГУ (а нині – висококваліфіковані гірничі інженери, які почесно несуть звання випускників університету, та займають керівні посади у багатьох шахтних структурах України).

Ректор університету побажав здоров’я та успіхів, подарувавши символічний ключ від Гірничого інституту, та сказавши про те, що 4 квітня декан гірничого факультету, Володимир Іванович Бузило, отримає посаду Директора Гірничого інституту.

На завершення винуватців свята та глядачів порадував виконанням композицій народний ансамбль Гірничого факультету, запальну енергію танцю подарував колектив народного танцю НГУ, свою творчу самодіяльність продемонстрували студенти, співаючи пісні (до речі, одна із них була написана випускником Гірничого факультет )

Діана Максименко, студентський прес-центр


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт