Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
27.03.2012

Старостат: результати та перспективи

27 березня відбулося чергове зібрання старост Національного гірничого університету, під час якого виступив ректор НГУ, академік НАН України Геннадій Григорович Півняк.


Ректор закликав студентів користуватися можливостями, які їм надає університет. Зокрема, вивчати іноземні мови, брати участь у міжнародних проектах, активно жити життям університету, адже НГУ надає безліч шансів: щорічна ярмарка вакансій, презентації стипендій і фондів, реалізація програми «Tempus» та багато інших цікавих проектів. Геннадій Григорович зазначив, що в цьому році 24 та 25 квітня Національний гірничий університет спільно з делегатами від Сполучених штатів Америки буде проводити заходи, протягом яких студенти познайомляться з можливостями навчання в США, отримання грантів та фондів. 24 квітня в Дніпропетровському  Академічному театрі Опери і балету відбудеться святковий джазовий концерт американських виконавців (детальніше про дату та час проведення можна буде дізнатися на початку квітня на офіційному сайті НГУ). Окрім важливих тем перспектив працевлаштування випускників університету, під час старостату піднімались  і проблеми студентства - 1500 боржників у цьому році буде відраховано. 

Також ректор торкнувся «вічного» питання студентської молоді не лише НГУ, але і всієї України – паління. На території НГУ палати заборонено. Також, згідно з новим наказом Президента України, паління суворо заборонене в усіх громадських місцях. Зокрема, в НГУ за ініціативи студентського самоврядування та ректорату будуть введені норми покарання студентів, які палять на території навчального закладу. Форма адміністративного покарання - нарахування годин, протягом яких студент виконуватиме громадську роботу на території НГУ (наприклад, підмітання недопалків)


Не менш важливо, що серед студентів з’явилась ініціатива про створення «Добровільної студентської дружини». Усі бажаючі можуть вступити до цієї структури – детальна інформація та положення про «Дружину» незабаром будуть опубліковані на офіційному сайті університету.

Голова Студентського самоврядування Альона Щьолокова зазначила, що на останньому засіданні Всеукраїнської студентської ради у м.Києві було розглянуто пункти про студентське самоврядування, які будуть зазначені у Законі про вищу освіту.


Кожен бажаючий може взяти участь у обговоренні та внести свої пропозиції. Для цього потрібно звернутися до Студентського самоврядування – 7 корпус кімната 1104А (щоденно з 9 до11 та з 16 до 18), а кожного вівторка тут відбувається студрада о 17.00 годині.

Зазначимо, що губернатором області ініційовано конкурс «Найкращий студент». До кінця травня кожен бажаючий студент НГУ може подати свою кандидатуру на участь, аби потім представляти НГУ на загальнообласному конкурсі.

Зовсім скоро на студентів 4 та 5 курсів очікує приємна подія – випускний бал. Деталі про проведення та організацію фотоальбомів можна дізнатися у старост ваших груп.

Під час старостату не обійшлося і без приємних сюрпризів. Іменні стипендії імені Президента України отримали: Тетяна Осіпова , Ірина Кисельова, Руслан Зубер, Олександр Дмитрієв, Микола Хворостянов. Також було вручено Державін стипендії Верховної Ради України, які отримали Анна Горбачова, Євген Кодій та Анастасія Мусієнко.


Також під час старостату виступив професор, директор Інституту економіки Олександр Іванович Шаров, який познайомив студентів з успіхами програми « Tempus», та можливостями, які вона надає студентам. НГУ став одним із переможців міжнародного проекту TEMPUS “ECOMMIS” Дворівневі програми навчання електронній комерції для розвитку інформаційного суспільства в Росії, Україні, Ізраїлі, котрий фінансується за підтримки Європейської Комісії. Партнерами нашого університету є такі провідні закордонні вищі навчальні заклади, як Технічний університет Берліна (Германія), Університет прикладних наук Фонтіс (Ейндховен, Нідерланди), Ізраїльський інститут технологій (Хайфа, Ізраїль), Вільнюський технічний університет ім. Гедимінаса (Литва, координатор проекту) та ін. 


Мета цього проекту створення 4 нових навчальних курсів з підготовки бакалаврів та магістрів за такими фахами:

- електронна комерція;

- Інтернет торгівля на фінансових ринках та системах фондового ринку;

- інформаційні системи для фінансового аналізу і інвестицій;

- системи планування ресурсів підприємств (ERP SYSTEMS).

До того ж, окрім підготовки дипломованих спеціалістів, можна буде отримати базові дані з цих дисциплін на курсах та отримати відповідний сертифікат. Також, в рамках проекту, планується проведення трьох ділових бізнес ігор практичної спрямованості ( Інтернет торгівля, електронні системи документообігу , Інтернет маркетинг), створення нової інфраструктури, та будуть введені п’ять нових модулів. Детальніше про перспективи програми можна дізнатися на сайті ecommis.eu


Проректор Юрій Тимофійович Хоменко закликав усіх старост відвідувати старостат, адже це не лише обов’язок, але і можливість дізнатися про життя університету, події, можливості. Кожного другого тижня об 11.00 в актовій залі НГУ відбувається збори старост за участю гостей університету, представників різноманітних структур НГУ та викладацького складу. Якщо ви є старостою групи, але у час зборів ви не можете пропустити лекцію, обов’язково призначте заступника, який відвідає старостат і уся необхідна інформація надійде до групи. Також, старости не повинні забувати заповнювати «Щоденник старости» за результатами якого у кінці навчального року буде обрано найкращого старосту НГУ. 

Дарина Бутко, інформаційно-аналітичний центр НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт