Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.03.2012

В Міністерстві відбувся семінар щодо організації роботи з підготовки та реалізації проекту Twinning

19 березня 2012 року відбувся семінар щодо організації роботи з підготовки та реалізації проекту Twinning «Модернізація законодавчих стандартів і принципів освіти та навчання відповідно до Європейської політики навчання впродовж життя». Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України є бенефіціаром цього проекту.

У заході взяли участь представники департаментів професійно-технічної та вищої освіти, юридичного департаменту, управління міжнародного співробітництва Міністерства, співробітники Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, які є членами робочих груп з питань реалізації проекту.

На початку засідання менеджер проекту Twinning від Національного агентства України з питань державної служби Юлія Мотрюк ознайомила присутніх з організаційними засадами проекту, основними цілями та етапами роботи щодо реалізації його в Україні. Цей проект Європейського Союзу спрямований на реформування системи освіти у відповідності до європейської політики навчання впродовж життя.

Вікторія Карбишева, заступник директора департаменту професійно-технічної освіти – начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та виробництвом Міністерства, яка є партнером Постійного радника проекту, розповіла, що реалізація проекту Twinning в Україні буде здійснюватися в трьох напрямах:

- огляд українського законодавства у галузі професійно-технічної освіти та розроблення рекомендацій щодо його вдосконалення на основі досвіду ЄС;

- підтримка стратегії щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій;

- розроблення та впровадження системи і критеріїв забезпечення якості професійно-технічної освіти.

У семінарі брав участь постійний радник проекту Twinning в Україні Йорген Олє Ларсон. У своїй вітальній промові Олє Ларсон завірив учасників заходу щодо зацікавленості в обміні досвідом організації професійного навчання між Україною та країнами Європейського Союзу, розповів про власну роботу в системі управління освітою Данії.

Також під час семінару обговорено ключові питання щодо підготовки контракту проекту Twinning та подальшої його реалізації в Міністерстві.

Джерело: www.mon.gov.ua


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт