Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.05.2014

В Національному гірничому університеті відкрито велопарковку! (ВІДЕО)

 В НГУ за ініціативи проекту «Велосипедом на навчання», студентської ради та усіх небайдужих студентів і викладачів тринадцятого травня було урочисто відкрито першу велопарковку! Родзинка нашої парковки в тому, що її зроблено виключно на кошти, які здавали студенти та викладачі, без залучення спонсорської допомоги. Організатори планують у майбутньому облаштувати парковки біля кожного корпусу, а першим було обрано місце біля фонтану не випадково. «Звідси прибрали всі автомобілі, незабаром буде ввімкнено фонтан, – зазначає проректор Юрій Тимофійович Хоменко, – і тут буде справжня екологічна зона. Ми закликаємо студентів також позбавлятись від шкідливої звички курити і масово пересідати на велосипеди!»


Один із ініціаторів проекту в НГУ асистент кафедри підземної розробки родовищ Костянтин Ганушевич підкреслив, що викладачі гірничого не залишились осторонь і також фінансово взяли участь у реалізації ідеї велопарковки, адже багато хто з них користуються велосипедами у побуті. 

Координатор всеукраїнського проекту «Велосипедом на навчання» Галина Безчасна зазначила, що організатори прагнуть популяризувати велосипедний спорт серед молоді. «Раніше ми залучали до обладнання велопарковок спонсорів, але в цей раз ініціативу виявили студенти та викладачі НГУ. Менш ніж за 2 тижні було зібрано 1990 грн. Цього вистачило на обладнання 2 парковок, ще на одну парковку кошти виділила адміністрація вузу. Таким чином, в гірничому буде встановлено 3 велопарковки на 14 місць (дві секції планують додати на цьому тижні)» - зазначила вона.


Ми дякуємо усім організаторам проекту, Студентській раді та проректорату НГУ, а також усім небайдужим студентам та працівникам університету, які відгукнулись на цю прекрасну пропозицію!

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ

Фото відеостудії «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт