Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
08.05.2014

«Мир – це головне, синку!»

Свято Перемоги над фашистськими загарбниками шістдесят дев’ятий рік ми трепетно святкуємо на нашій землі з відчуттям світлої радості й одночасно глибокого суму. Кожного року меншає свідків і учасників Великої Вітчизняної війни. Але в наших серцях незмінна вдячність і живим, і загиблим – за мужність, стійкість, силу духу.

Напередодні цьогорічного великого свята Перемоги на урочисте зібрання змогли прийти зовсім небагато ветеранів Національного гірничого університету, яких сердечно зустрічали у Культурно-освітньому центрі університету студенти військової кафедри і молодші колеги. Мимоволі стискалося серце, коли серед присутніх з’явилася 92-річна Василиса Дмитрівна Авдєєва, незважаючи на свій вік, по-військовому підтянута, а з нею поряд – незмінно віддані гірничому Микола Олексійович Пискарьов, Євген Миколайович Лой, Ілля Єгорович Краснов, Леонід Никифорович Шаров, Регіна Матвіївна Холод, Віталій Іванович Молчанов, Герман Глібович Тихомиров, Яків Борисович Марк, Адріан Костянтинович Терентьєв та інші ветерани. Всі вони пройшли нелегкими шляхами війни і післявоєнної відбудови. І нині їх бажання одне – аби був на землі мир. З вітальним словом до присутніх звернулися перший проректор НГУ П.І. Пілов і голова профспілкового комітету НГУ В.В. Сало.

Чудовий задушевний концерт приготували шановним ветеранам наші студенти під керівництвом директора КОЦ Наталі Василівни Луценко.

Як завжди, проникливо читав поезію підполковник військової кафедри НГУ В.Л. Яловий. Торкнула струни душі пісня «Журавлі» у виконанні Олександра Яремчука.

Олена Ногай і танцювальна група «Креатив» показали сценку з воєнних часів

Схвилював присутніх піснею «Лист із 45-го» Максим Трубкін

З Днем Перемоги щиро привітав ветеранів університетський вокальний колектив «Мальви».

Завершив концерт на високій патріотичній ноті чоловічий народний вокальний колектив «Обертон» під керівництвом Олександра Переверзєва піснею «День Победы». Стоячи і гаряче аплодуючи проводжав зал ветеранів.

Ми не маємо права забути подвиг наших батьків і дідів. Ми повинні пам’ятати, якою кров’ю далася Перемога. Тримаймося Миру і поваги один до одного. З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ!

Надія Гринько, ІАЦ НГУ

фото відеостудії "Юність" НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт