Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.04.2014

…І стала сцена шаховою дошкою

Унікально, неповторно, талановито – саме так відзначили своє професійне свято майбутні землевпорядники, що за календарем повинно відбутися раніше, але краще пізніше ніж ніколи… Свято нагадало про знаменну дату – 115-річчя утворення в НГУ (раніше в Катеринославському Вищому Гірничому училищі) кабінету геодезії та маркшейдерського мистецтва.

Почнемо з підсумкової фрази: коли б майбутні абітурієнти побачили цю повноцінну виставу про спеціальності геодезистів та маркшейдерів, вони б без вагань обрали наш ГІРНИЧИЙ!

Зазначимо, режисер, постановник і автор тексту (віршованого!), відомий в НГУ як активний учасник художньої самодіяльності, випускник НГУ, а нині асистент кафедри геодезії Олександр Янкін. Він залучив до цієї багатопланової «геодезично-землевпорядкової» феєрії під назвою «Что наша жизнь – игра!» усіх без винятку студентів випускної групи ГК-09 та ще й інших з курсів (серед них Аня Крутій, Катя Якименко, Аня Прошина, Катя Рой і Настя Павленко).

Про геодезію цього дня розповідали у стилі Єсеніна і Маяковського Антон Поляков і Олександр Янкін.

А тим часом гра розвивалася – і життя групи постало перед глядачами у вигляді гри фігур на шаховій дошці: чорні – це студенти, а білі – викладачі. Ведучі Тетяна Чайка і Станіслав Бадьорий злагоджено і проникливо читали авторські ремарки. У захоплюючій грі всі фігури робили виважені ходи. Бездоганно грали «король» - Тарас Король, і «ферзь» чи «королева» - староста Ірина Усова. Звичайно, їм допомогали «пішки» - Анастасія Обатурова і Марина Руденко, які дійшли до останнього ряду і стали "королевами"; «тури» - Денис Кулинич і Михайло Кущов; «коні» - Ірина Ємельянова і Анастасія Совгиренко; «офіцери» чи б то «слони» - Дмитро Крамаренко і Денис Кондратов. З боку білих (викладачів) теж все було коректно. Хто виграв? Рахунок – мирний.

Але апогеєм свята можна назвати філософсько-викривалну сценку про студентські пороки, тобто: лінощі, поспішність, безрозсудство, безділля, паніку, нудьгу-зневіру і гордощі. Ці недруги бувають згубними для студента і, як зазначає автор, «задуматись про це пора!».

Ось таке цікаве свято організували майбутні землевпорядники! За допомогу вони дякують найуважнішому і співчутливому художньому керівнику – директору Культурно-освітнього центру НГУ Наталі Василівні Луценко, технічним оформлювачам Миколі Долівцю та Артему Лужному, постановниці танців Анастасії Мокієнко. 

На свято завітали проректор із міжнародних зв’язків Олександр Миколайович Шашенко та декан факультету будівництва Ігор Іванович Усик, які привітали присутніх і відзначили викладачів кафедри геодезії почесними дипломами за особистий творчий внесок у розвиток і зміцнення авторитету університету.Також були заохочені подякою за відмінне навчання і сумлінну працю студенти кафедри геодезії.

Святкування пройшло у дуже теплій, невимушеній атмосфері. Концертна програма була овіяна тематикою дуже цікавої відомої усім гри – гри у шахи. Як відомо, життя – це дуже складна і непередбачувана річ, яка час від часу змушує нас продумувати наперед можливі наслідки і результати, так само як і за грою у шахи.

Студенти та викладачі кафедри представили увазі глядачів цікаві постанови, відеосюжети, а також танцювальні номери.

Завершився концерт на дуже позитивній і теплій ноті – п’ятий курс урочисто передав студентам четвертого курсу глобус знань – символ кафедри геодезії!

Повний фото звіт зі свята дивіться тут

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт