Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.02.2012

Змагання з рідної мови в НГУ

21 лютого у Центрі культури української мови імені О.Гончара НГУ відбувся щорічний конкурс, присвячений  Дню рідної мови.


У конкурсі взяли участь команди гірничого факультету, та факультету економіки і менеджменту, які виступали перед глядачами під патріотичними назвами – «Лідери», «Козаки і козачки», «Патріоти», та із власними, самостійно вигаданими, гаслами. 

Цей захід складався із різнопланових конкурсів, які надали можливість учасниками не лише використати свої знання української мови у цікавих іграх та завданнях, а й проявити акторську майстерність, заспівати українських пісень, вигадати власні казки, закріпити знання з історії, та навіть зварити справжній український борщ (у конкурсі «Борщ» учасники записували на папірцях складові борщу, та клали їх у глиняні горщики). Всі конкурси поєднували традиції українського фольклору та креативність студентської молоді

.

Всі три команди учасників прагнули перемоги, але почесне перше місце посіла команда з відповідною назвою – «Лідери», отримавши солодкий приз.

«Команди «Козаки і козачки» і «Патріоти» складались із студентів-першокурсників, а команда «Патріоти» була збірною із першого та другого курсів. Можливо, це певним чином вплинуло на результат. – прокоментувала Наталія Володимирівна Слобода , організатор конкурсу, - порадувало те, що студенти самі виявляли бажання брати участь у конкурсі, і особливо активно після того, коли дізнались, що кількість осіб – учасників обмежена. Команди не знали, які саме конкурси на них чекали, а ми у свою чергу намагались зробити завдання цікавими як для учасників, так і для глядачів. Складаючи конкурсні завдання ми взяли за мету не лише продемонструвати рідну мову, а й ознайомити аудиторію з традиціями, культурою та побутом українців.»

Діана Максименко, студентський пресс-центр


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт