Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.02.2012

Будьте ласкаві! (ВІДЕО)

17 лютого святкують Міжнародний день спонтанного прояву доброти. Це свято потрібно суспільству, оскільки його назва є лише приводом для того, щоб проявити доброту та турботу тим, хто її потребує.

Де живуть найдобріші люди? Дослідити це питання пів року тому взялась Організація економічної співпраці та розвитку. Заради відповіді співробітники організації перевтілились в акторів, імітуючи на вулицях типові проблемні ситуації, та провокуючи перехожих на безкорисну допомогу ( наприклад: допомогти сліпому пішоходу перейти через дорогу, сходити до магазину за продуктами для літньої сусідки, допомогти людині, яка впала на вулиці). Як результат - у п’ятірку країн із найдобрішим населенням увійшли США - 65% чоловіків та жінок з розумінням поставились до проблем, Ірландія - дружелюбних набралось 63%, Австралія – 60%, Нова Зеландія – 58%, Великобританія – 57%. Найменша кількість людей, готових дарувати добро, проживає у Німеччині – лише 13%. Україна опинилась приблизно посередині рейтингу: із добром у нас «товаришує» лише кожен четвертий.

Виникає питання – чому така різниця між результатами дослідження у різних країнах? Спеціалісти пояснюють це різницею менталітетів. У тих країнах, де люди більш довірливі та відкриті, добро робити легше – там тобі усміхнуться та подякують. А там, де населення з острахом та недовірою ставиться до оточуючих, добра не варто чекати.

Як навчитись вірити у добро?Потрібно почати його робити. Добро заразливе , і якщо воно перетвориться у щоденну звичку, то світ обов’язково стане світліше, а люди щасливіші та доброзичливіші.

Щодо свята в Україні, то цього року День спонтанної доброти відзначався майже у кожній області. І Дніпропетровськ не став винятком – було проведено акції, спрямовані на те, щоб робити приємні для жителів міста речі та підіймати їм настрій, цим самим акцентуючи увагу на те, що добрі справи зовсім не важко робити щодня.

Цей захід в Дніпропетровську почався 17.02 о 14:00 на Європейській площі із промови Дена Миргоязова та Відкриття імпровізованої скрині доброти. О 15:00 у парку ім. Глоби посланці доброти роздавали солодощі дітям, грали із ними.

У цей же час, із піснями та плакатами, на Дніпропетровському залізничному вокзалі посланці доброти зустрічали та проводжали поїзди, піднімаючи настрій усім, хто вирушав в дорогу.

Також в рамках «Епідемії доброти» група волонтерів здала кров у лікарню ім.. Мечникова.
«Неможливо роздати добро, адже воно завжди повертається» - було гасло, яким у цей день керувався кожен посланник доброти Дніпропетровська.


Діана Максименко, студентський прес-центр НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт