Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
23.05.2011

Презентація хрестоматійного трилера Ю. Щербака «Час смертохристів. Міражі 2077 року»

nf_110117_1.jpg

nf_110117_2.jpg

nf_110125_3.jpg


23 травня у Національному гірничому університеті відбулася зустріч викладачів  і студентів з відомими українськими письменниками.

Незвичайна зустріч з українським письменником, публіцистом, керівником Ліги українських меценатів, директором видавництва «Ярославів Вал» Михайлом Слабошпицьким та українським письменником, сценаристом, епідеміологом, публіцистом, політиком, діячем екологічного руху, дипломатом, послом України (1992-1998 рр.) в Ізраїлі, США, Мексиці Юрієм Щербаком пройшла у Національному гірничому університеті.

На зустрічі була презентована публіцистика М. Слабошпицького, однак основною метою зустрічі стала презентація хрестоматійного трилера Ю. Щербака «Час смертохристів. Міражі 2077 року».

У силу специфіки роботи Юрію Миколайовичу довелося спілкуватися з багатьма відомими світовими політиками, серед яких можна назвати президентів США Джорджа Буша-старшого та Джорджа Буша-молодшого, Білла Клінтона, Барака Обаму, віце-президента Сполучених Штатів Альберта Гора, держсекретарів США Мадлен Олбрайт, Кондолізу Райс , Хілларі Клінтон і ряд інших відомих у світі особистостей. Подібне спілкування з численою елітою наштовхнуло письменника на створення гостросюжетного політичного трилеру.

«Час смертохристів» – твір багатоплановий, де співіснують і переплітаються різні пласти – від пригодницько-розвідницької лінії до філософських проблем християнства, якому загрожують так звані смертохристи. Але найболючіше питання, що стоїть перед головним героєм – доля України, можливість зникнення української нації та державності в разі перемоги Чорної Орди.

Книга- антиутопія, сигнал тривоги, в якому за гротескною формою і фантастичністю ситуацій стоїть реальна масштабність можливих геополітичних подій майбутнього.

Роман Юрія Щербака «Час смертохристів» з’явився через двадцять років після написання автором останнього прозового твору (документальна повість «Чорнобиль»). Збагачений досвідом політичної, державної і дипломатичної діяльності, автор, екс-посол України в США, Канаді, Мексиці та Ізраїлі, дає своє парадоксальне і пророче бачення того, що може статися з Україною в майбутньому.

У заході взяли участь також наші творчі земляки, поети Павло Вольвач, Юрій Буряк і Станіслав Бондаренко. За попередньою домовленістю усі вони ще завітають до гірничого університету для зустрічі зі студентською аудиторією.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт