Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.02.2014

Майбутнє належить лише прогресу!

Кафедра гірничих машинта інжинірингу (завідувач кафедри доктор технічних наук професор, директор Авторизованого навчального центру SWR К.С. Заболотний) функціонує в НГУ з 1937 року. На сучасному етапі діяльності в основу навчального процесу на кафедрі покладено оригінальну концепцію підготовки інженерів із застосуванням віртуальних технологій.

Кваліфіковані педагоги, спеціалісти у своїй галузі викладають студентам інжиніринг складного механічного обладнання – навчають майбутніх інженерів досліджувати, проектувати, конструювати машини, обладнання, устаткування за допомогою унікальних комп`ютерних технологій SolidWorks. Нині кафедрамає статус авторизованого провайдера CSWA.

Співробітники кафедри на чолі з Костянтином Сергійовичем вважають, що цінність інформаційних технологій в тому, що вони дозволяють створити більш яскраве інтерактивне середовище навчання з необмеженими можливостями, які потрапили в розпорядження і викладачів, і студентів. Але користуючись новим ІТ, необхідно пам’ятати, що рухатися вперед можна лише зберігаючи спадкоємність.

Починаючи з 1937 року, на кафедрі зібралася величезна база плакатів, макетів, брошур та іншого ілюстративного наочного матеріалу, яку й нині викладачі застосовують під час лекцій. Частина таких раритетів – це справжні шедеври дизайнерського мистецтва. Можна лише дивуватися у гарному значенні цього слова, як образно і яскраво представлені на плакатах елементи гірничих машин і комплексів, технології їх використання.

Ректор НГУ академік НАН України, Геннадій Півняк, розуміючи неоціненність раритетних наочних матеріалів для майбутніх поколінь студентів і ту тезу, що якість технологій – це якість життя, поставив перед кафедрою завдання перевести їх в електронний вигляд. Колектив кафедри гаряче відгукнувся на пропозицію Геннадія Григоровича, і ця велика робота була зроблена в найкоротший час. Активну участь у цій творчій роботі взяли завкафедри Костянтин Заболотний, доцент Олена Панченко, аспірант Артем Сірченко, асистент Максим Рудковський, науковий співробітник Олександр Рюмшин, студент Андрій Тіпікін, інженер-механік Василь Куниця.

Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт