Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
05.02.2014

Науково-технічне співробітництво НГУ і Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (ВІДЕО)

З метою розвитку і розширення взаємовигідного співробітництва для вирішення проблем наукового забезпечення у сфері охорони праці та промислової безпеки у січні 2012 року між НГУ та Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України було підписано договір про співпрацю.

У Національному гірничому університеті було сформовано групу науковців, які працюють над ключовими моментами (до групи увійшли: завідуючий кафедрою аерології та безпеки праці Василь Іванович Голінько, завідувач кафедри підземної розробки родовищ Володимир Ілліч Бондаренко, асистент кафедри аерології та охорони праці Олександр Степанович Іщенко та професор кафедри будівництва і геомеханіки Валерій Вікторович Соболєв). Безпосередню участь у цій угоді бере кафедра аерології та безпеки праці.

У рамках договору вже проведено ряд наукових досліджень, опубліковано монографії та наукові збірки, розроблено проекти з питань охорони праці на виробництві, які будуть втілені на провідних підприємствах України, зокрема, ДТЕК «Павлоградвугілля».

У 2014 році у рамках договору планується реалізація проектів, спрямованих саме на вдосконалення систем індивідуального захисту на виробництві, особливу увагу приділено проблемам і захворюванням дихальних шляхів, адже в Україні вони постають особливо гостро в гірничій сфері. Це першочергові завдання, які ставить перед собою колектив кафедри аерології та безпеки праці НГУ, де готують фахівців, які в майбутньому працюватимуть у гірничій галузі. За словами завідуючого кафедрою Василя Івановича Голінька, попит на такі спеціальності залишається з року в рік стабільним, а випускники і їх дипломні роботи отримують схвальні відгуки на підприємствах.

Про результативність діяльності молодих науковців кафедри у цій сфері свідчить премія Президента України, яку нещодавно отримали доцент Олена Яворська разом доцентом кафедри ПРР Андрієм Яворським за співавторську роботу "Напружено-деформований стан породного масиву при відпрацюванні пологого вугільного пласта під охоронюваними об'єктами".

Попри те, що спеціальності на кафедрі не надто розраховані на дівчат, щороку сюди вступає багато майбутніх спеціалісток з охорони безпеки праці на виробництві.

У майбутньому кафедра планує розширювати межі співробітництва з Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України з метою підготовки, стажування фахівців, створення спільних проектів та впровадження наукових розробок.

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт