Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
27.01.2014

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ-2014

Кожного року Національний гірничий університет задовго до початку вступної кампанії проводить профорієнтацію серед майбутніх абітурієнтів. Завдяки цьому молодь має час на зважений і свідомий вибір свого професійного шляху. Доречно сказати, що випускники НГУ сьогодні є одними з найбільш затребуваних фахівців в Україні і за кордоном.

Профорієнтаційна робота НГУ проводиться з використанням сучасних технологій і за участю представників керівництва гірничого. Наприкінці минулого тижня виїзний День відкритих дверей Національного гірничого університету відбувся у Дніпропетровській середній загальноосвітній школі № 97 імені П.І. Шкідченка. Проректор з науково-педагогічної і навчально-виховної роботи НГУ Юрій Хоменко розповів учням старших класів про історію ВНЗ, який у1899 році став першим вищим навчальним закладом на Придніпров’ї. Юрій Тимофійович також дав вичерпну відповідь на запитання щодо можливостей і пропозицій гірничого університету, який протягом багатьох років займає високі позиції у рейтингах України.

У Національному гірничому університеті надзвичайно цікаве студентське життя, – зазначив проректор з науково-педагогічної і навчально-виховної роботи НГУ Юрій Хоменко. – Крім навчання, наша молодь має можливість поїхати на Кавказ, в Карпати, проходити навчальну практику у Криму, здійснювати альпіністські походи у горах Кавказу і Карпат, одночасно відпочивати і проводити практичні заняття на спортивно-оздоровчій базі «Гірник». У нашому ВНЗ особливе місце відводиться спорту і для досягнення високих результатів створені всі умови. Ще одна особливість – в НГУ діє єдина на Дніпропетровщині військова кафедра.

Школярі дізналися і про те, що НГУ є дослідницьким університетом, що засвідчує його активну науково-практичну діяльність і чудову перспективу для студентів виявити свій талант у технічних розробках.

Перед майбутніми абітурієнтами виступив декан Факультету будівництва Ігор Усик. Про перспективи навчання у гірничому університеті також розповідали представники фінансово-економічного, геологорозвідувального, гірничого, механіко-машинобудівного факультетів та факультету інформаційних технологій.

Учні СШ № 97 переглянули фільм про Національний гірничий університет. Продовжити знайомство з одним із найстаровинніших ВНЗ України їх запросили вже безпосередньо на Днях відкритих дверей, які проходять в НГУ щомісяця за графіком.

Наталія Андрющенко, ІАЦ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт