Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
27.12.2013

Погляд у майбутнє

Звіт ректора НГУ академіка НАН України Геннадія Півняка про діяльність ВНЗ і свою особисто як очільника за 2013 рік перед трудовим колективом був спрямований на багато років уперед. «Ключовим завданням освіти у XXI столітті є розвиток мислення, орієнтованого на майбутнє», - зазначив Геннадій Григорович на початку виступу. Як і в попередні роки, успіхи університету вражають. НГУ посів 8 місце серед технічних університетів за рейтингом МОН України та 7 місце за рейтингами ЮНЕСКО "Топ-200 Україна" і "Компас-2013" серед ВНЗ країни. Родзинкою стала участь НГУ у міжнародному рейтингу «QS World University Rankings» та входження до тисячі кращих ВНЗ світу.

Дуже важливо, що НГУ отримав Диплом в номінації "Профорієнтаційна робота серед молоді", Гран-прі в номінації «Кращий дизайн офіційного сайту вищого навчального закладу», Диплом «За активну профорієнтаційну роботу серед молоді» на міжнародних виставках з питань освіти; Почесний диплом за активну і плідну роботу та внесок у розвиток освітньої галузі Дніпропетровщини; Золотий сертифікат «Експерт року з впровадження спеціальних програм, спрямованих на об’єднання наукової діяльності університету з дослідними установами підприємств України».

Присудження Державної премії України в галузі науки і техніки (в авторських колективах – професори Р.П. Дідик, О. С. Бешта, В.І. Самуся) і Премії Президента України для молодих вчених (доценти А.В. Яворський та О.О. Яворська) стало ще одним доказом успішної й потужної реалізації Програми розвитку за формулою: НГУ – відповідність Часу. До цього ж можна додати ще й премію НГУ в галузі освіти і науки за 2012 рік, вручену науковцям і викладачам, а також визнання наукового відкриття «Закономерность распространения звукових волн в восходящем многофазном потоке при дисперсной структуре течения», диплом № 449 від 20.01.2013 (автори: Є.О. Кириченко, В.І. Самуся, В.І. Бондаренко, І.А. Ковалевська, В.Д., Рябичев, В.Є. Кириченко, В.В. Фомичев, В.В. Євтєєв).

Університет успішно розвивається за всіма напрямами, на що акцентували увагу професори Віктор Ткачов, Юлія Шабанова, Володимир Бондаренко, Олена Сдвижкова, Дмитро Рудаков, Тетяна Введенська, які взяли участь в обговоренні звітної доповіді ректора.

Зокрема, завкафедри автоматизації та комп’ютерних систем професор Віктор Ткачов відзначив зосереджено-сконцентровану роботу ректора: «У широкій палітрі діяльності особливу увагу Г.Г. Півняк приділяє високому рейтингу університету і над цим працює він особисто з командою однодумців».

Завкафедри філософії професор Юлія Шабанова наголосила на тому, що гуманітарна сфера в НГУ – це не додаток, а основа. Ректор підтримує всі ініціативи, які стосуються формування естетичного світосприйняття студентства.

Глибоку змістовність доповіді ректора відзначив у своєму виступі завкафедри ПРР професор Володимир Бондаренко. «Завдяки розумінню нашого керівника важливості діяльності ГФ ми змогли вийти на високий рівень спілкування у світі. Для того, щоб так працювати на благо НГУ, як це робить Геннадій Григорович, треба мати велике добре серце, величезну енергію, і мужність і мудрість», - сказав Володимир Ілліч.  

Завкафедри математики професор Олена Сдвижкова наголосила на тому, що незважаючи на величезні масштаби роботи, ректор Півняк не залишає поза межами особистої діяльності жодних дрібниць – для нього важливе все. Перед кафедрою математики він поставив завдання – підтримати обдарованих студентів, в результаті чого другий рік поспіль команда студентів посідає друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з математики.

У кінці конференції ректор Геннадій Півняк привітав колектив з Новим роком і Різдвяними святами. Його побажання викликало оплески в залі: «Якщо ми й надалі будемо діяти згуртованою командою і не будемо байдужими, це дозволить нам стати гармонійними, сучасним й інноваційними! Наступного року кількість проблем не скоротиться, але ми повинні бути готовими до випереджаючих кроків! А я не заважатиму вам творити і бути самим уважними до творчих людей».

Валентина Шабетя , ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт