Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.06.2011

Наукове відкриття світового значення

nf_110616_1.jpg nf_110616_2.jpg nf_110616_3.jpg

Результати інтелектуальної праці вчених і дослідників - наукові відкриття, вищий рівень сучасних знань - відносяться до фундаментальної сфери науки і призводять навіть до революційного впливу на хід розвитку людства.

Російська академія природничих наук, маючи у своєму складі висококваліфікованих фахівців, у тому числі авторів наукових відкриттів і винаходів у найрізноманітніших галузях знань, здійснює процедуру реєстрації наукових відкриттів учених 49 країн, куди ввійшла й Україна. Під науково-методичним керівництвом Президії РАПН працює Міжнародна академія авторів наукових відкриттів і винаходів та проводиться незалежна експертиза заявок на відкриття. За результатами експертизи нашим науковцям, а саме Геннадію Півняку, Євгену Кириченку, Всеволоду Франчуку, Віталію Швораку, Володимиру Кириченку, Олександру Єгурнову, Володимиру Євсєєву видано дипломи на відкриття.

Наукове відкриття має назву: «Явище порушення підйому часток твердої фази висхідним газорідинним ерліфтним потоком у вигляді газових снарядів та рідинних проміжків між ними»і стало першим у світовій практиці щодо освоєння мінеральних ресурсів Світового океану. Це відразу надзвичайно зацікавило іноземних партнерів.

Про актуальність проблеми нашому кореспонденту розповів професор Євген Кириченко: «Сучасний стан розвитку економіки України характеризується дефіцитом кольорових металів, які видобуваються традиційним способом. Водночас глибини Світового океану містять значні за обсягом поклади поліметалевих сульфідів, кобальто-марганцевих кірок та поліметалевих конкрецій (ПМК), що становить інтерес для нашої держави, насамперед в отриманні нікелю, кобальту, міді, цинку та свинцю. В умовах ринкових відносин проблеми заміщення дефіцитних ресурсів суші морськими ставляться на реальну економічну основу».

Українські науковці-відкривачі побоюються лише, щоб освоєнням океану не зайнялися безжальні знищувачі довкілля, яких зацікавить лише нажива. Якщо ситуацію у Світовому океані не контролювати, наслідки можуть стати край катастрофічними. Через некоректне видобування корисних копалин під водою станеться пожежа, що миттєво знищить усю планету.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт