Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.11.2013

«Віват, студенти НГУ!»

Викладачі секції мовної підготовки іноземних студентів В. І. Луценко та І. І. Зуєнок приділяють велику увагу культурно-виховній роботі зі студентами-іноземцями. У межах аспектних занять засвоюються мовні знання, формуються мовні й комунікативні навички й уміння. Нещодавно Валентина Іванівна та Ірина Іванівна підготували й провели відкрите тематичне заняття з російської мови для іноземних студентів«Віват, студенти НГУ!», присвячене Міжнародному дню студентів.

Викладачі побудували заняття відповідно до принципів сучасної методики вивчення нерідної мови на комунікативній основі. Студенти презентували свою рідну країну, з якої вони приїхали на навчання до України.

Сьогодні на першому курсі навчаються студенти з країн Азії (Туркменістан, Монголія, Китай) та Африки (Ангола, Камерун, Конго, Малі). На початку заняття іноземні студенти розповіли, що вони знають про Україну. Працівник бібліотеки Олена Георгіївна Гуня підготувала виставку українських рушників і петриківського розпису і розповіла іноземним студентам про звичаї й традиції українців. Студентка з Монголії Осор Мягмарханд виконала пісню «Червона рута». 

Сабуров Муратджан і Мамедов Вепагідно представили Туркменістан. Студенти з Монголії Алтангерел Баяржангал, Ренценсамбуу Мунх-Ердене, Осор Мягмарханд і Дашням Лхагвасурен показали відеофільм про Улан-Батор, а Лхагвасурен розповіла про особливості монгольського письма. Лі Гуаньнань продемонстрував краєвиди Китаю.  Гідно представили себе і студенти з Африки Анкамтсене Куанг (Камерун) і Конате Ібрагім (Малі). Незважаючи на те, що вони, так само як і Лі Гуаньнань, єдині представники із країн Азії і Африки, студенти успішно справилися з поставленим завданням.  Відеопривітанням здивував студент із далекого Конго Ібомі-Мангбесе Аймард. Річ у тому, що цей першокурсник – рідний брат випускника минулого року Ібомі-Оде Стаела. Схоже, що навчання в НГУ стає сімейною традицією. Студенти з Анголи також порадували розповіддю про свою країну. 

Інформація надана оргкомітетом секції мовної підготовки іноземних громадян


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт