Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.04.2020

Національний меморіальний проєкт «Україна – Раїсі Кириченко» в Дніпровській політехніці

Блискучий онлайн-бенефіс Раїси Панасівни Кириченко подарував студентам, викладачам, співробітникам Дніпровської політехніки й просто небайдужим дніпрянам Гліб Кудряшов – кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. 

Відбувся не просто бенефіс Героя України, народної артистки України, лауреатки Національної премії імені Тараса Шевченка. Це глибоке й щире літературно-музичне одкровення людини, яка називає Раїсу Кириченко своїм духовним авторитетом. Це справжнє інтелектуальне свято для тих, хто щойно відкрив для себе ім’я Раїси Кириченко, і тих, хто є давніми прихильниками її творчості. 

Лунали українські пісні з репертуару співачки, звучало добірне українське слово впереміш з розмислами й спогадами про велику українську мисткиню. Також модератор заходу продемонстрував унікальні відеокадри з власного архіву.

Дякуємо досліднику життя і творчості Берегині української пісні, куратору Музею Раїси Кириченко Глібу Олексійовичу Кудряшову за подароване усім нам відчуття причетності до преславних українок та українців. 


Відгуки від учасників онлайн-беніфісу Раїси Кириченко

Анастасія Брильова – студентка кафедри філології та мовної комунікації: "Навіть проведений у формі онлайн – бенефіс Раїси Кириченко вдався. Він незабутній, бо не залишив байдужим нікого. Такі зустрічі дають нам, молодим, особливий духовний орієнтир"

Світлана Ігнатьєва – завідувач кафедри філології та мовної комунікації: "Онлайн-бенефіс Великої Українки – особливий вказівник на духовній мапі в житті кожної людини. Щораз захоплююсь. Неймовірні емоції. Професійно. По-справжньому. Раїса Кириченко – Берегиня української пісні"

Студентка Інституту природокористування Мар’яна Лозинська: "Висловлюю Вам, пане Глібе, вдячність за інформацію про Раїсу Кириченко! Чуттєво, люб’язно, емоційно. Завдяки Вам, ми, молодь, почули про Велику Українку, насолодились її чудовим пісенним голосом. Ви ще раз переконали нас в тому, що ми – українці. І приклад – Велика мисткиня Раїса Кириченко. Україна багата на талановитих людей. Ми мусимо знати ці імена. Знати і пишатися".

Директор Центру культури української мови Ірина Цюп’як: "Цікава форма заходу, унікальна особистість, а пан Гліб зворушив. Онлайн-бенефіс Раїси Кириченко відкрив нову сторінку в дистанційному спілкуванні. Незважаючи на 200-кілометрову відстань від Полтави до Дніпра, ми всі долучилися до натхненного слова про музику, мистецтво, талант…"

Богдан Буригін – член студентського самоврядування Інституту гуманітарних і соціальних наук: "Натхнення вам, успіхів, нових досягнень. І більше б таких бенефісів, Глібе Олексійовичу! Щиро дякуємо за неймовірну атмосферу, пережиті відчуття, а найважливіше – збереження пам’яті про геніальну співачку. Впевнений, допоки будуть такі небайдужі люди, як Ви, у нас все буде добре". 

Геннадій Онищенко – директор науково-технічної бібліотеки НТУ «ДП»: "Раїса Кириченко на своїй мистецькій та життєвій стежині показала нам приклад справжнього патріотизму. Вона – моя землячка. Вона – Велика Українка". 

Десятирик Андрій – студент Інституту електроенергетики: "Дякую організаторам онлайн-бенефісу Раїси Кириченко і професору кафедри філології та мовної комунікації Ірині Цюп’як за можливість долучитися до свята пісні, музики, слова. Потрапив на такий захід вперше. Раїса Кириченко постала чистою і натхненною душею. Знаю її пісні: «Я козачка твоя», «Пане полковнику», «Мамина вишня». Дізнався про унікальний музей Раїси Кириченко в Полтаві. Справжнє сховище української національної культури. Її пісні лунають далеко за межами України. Слухаймо і знаймо українську пісню". 


Творчий колектив кафедри філології та мовної комунікації НТУ "Дніпровська політехніка"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт