Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.04.2020

Онлайн-нарада Міністерства освіти і науки України

Сьогодні, 16 квітня, відбулася онлайн-нарада Міністерства освіти і науки України з представниками закладів вищої освіти, зокрема НТУ "Дніпровська політехніка". 
У нараді взяли участь понад 50 представників ЗВО, а також заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров та т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. 

Учасники онлайн-зустрічі обговорили важливі питання стосовно закінчення навчального року 2020, а саме: складання випускних державних екзаменів, легалізація дистанційної освіти, проведення ЗНО, взаємодія щодо формульного забезпечення фінансування закладів вищої освіти.

Представники нашого університету висловили наступні питання та пропозиції: 
1. Експеримент з атестації докторів філософії, які навчалися за новими PhD-програмами, через разові вчені ради. Відповідну постанову, що визначає порядок такої атестації, прийняв під час засідання Кабінет Міністрів України, 6 березня 2019 року. Цей експеримент МОН планує проводити до 31 грудня 2020 року. 
Пропозиції: 
- подовжити термін дії чинних на сьогодні Спеціалізованих вчених рад терміном на 1 рік;
- подовжити термін дії експерименту з атестації докторів філософії, які навчалися за новими PhD-програмами, через разові вчені ради до 31 грудня 2021 року. 
2. Зважаючи на обмеження у доступі до якісних освітніх послуг, нерівні умови, в яких опинились здобувачі освіти в наслідок карантинного режиму через протидію поширенню коронавірусу COVID-19, враховуючи заходи, що приймаються у сфері освіти країнами Європейського союзу (зокрема Польщі, Чехії та ін.) 
Пропозиції: 
- дозволити ЗВО здійснювати прийом на основі середнього балу атестату без ЗНО;
-дозволити ЗВО здійснювати прийом до магістратури у форматі вступного іспиту з іноземної мови, а не єдиного вступного іспиту з іноземної мови, що передбачає формат ЗНО. 
3. З метою пом’якшення соціальної напруги внаслідок погіршення економічної ситуації дозволити університетам виконати освітньо-соціальну місію, збільшивши кількість бюджетних місць. 
4. З метою формування консолідованої позиції ЗВО у поточний період здійснювати онлайн-зустрічі на системній основі (хоча б 1 раз на два тижні). 


ІАЦ НТУ "Дніпровська політехніка"

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт