Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.02.2020

Наші екологи у Німеччині

З 27 січня по 27 лютого співробітники кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища проходять стажування та підвищення кваліфікації у м. Фрайберг (ФНР) у ТУ «Фрайберзька гірнича академія». Серед наших науковців: професор Олександр Ковров, доцент Ірина Клімкіна, аспірант Кирило Зворигін і випускник кафедри Сергій Красовський.

Стажування відбувається за грантом Німецької служби академічних обмінів (DAAD) для реалізації PhD програми «ЕкоМайнінг: розвиток інтегральної PhD програми зі сталого гірництва» (01.01.2019 – 31.12.2022) між ТУ «Фрайберзька гірнича академія» та НТУ «Дніпровська політехніка».

У мікробіологічній лабораторії Інституту біологічних наук молоді науковці на чолі з доцентом Іриною Клімкіною та професором Олександром Ковровим виконують дослідження мікроорганізмів, що спричиняють екологічні проблеми кислотного осадження в шахтних водах (Acid Mine Drainage). Основний фокус дослідження – вилуговування важких металів з гірських порід в умовах підвищеної кислотності, що призводить до масштабного забруднення довкілля важкими металами.

Одна з важливих складових дослідницького проєкту з Екомайнінгу – це фахові екскурсії з дослідницькою метою. Аспіранти кафедри відвідали шахту Райхе Цехе, яка наразі функціонує як дослідницький полігон. Науковці відібрали проби шахтних вод та гірських порід для детального мікроелементного аналізу на вміст важких металів і визначення показників якості води.

У лабораторії хімічного аналізу води аспіранти здійснили дослідження гідрогеологічних показників та мінерального складу води. Вони виконали хімічний аналіз власних зразків і проб води (водопровідної, з водовідвідних мереж шахт тощо), які привезли з собою до м. Фрайберг.

Інформація кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт