Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
14.02.2020

«Економічний експрес» - інформаційні дні Національного банку України у регіонах

Цього тижня, 13-14 лютого, у м. Дніпро відбувся масштабний захід «Економічний експрес» – інформаційні дні Національного банку України у регіонах. Два дні активної роботи й навчання промайнули як одна мить. За цей час 140 студентів та 9 викладачів НТУ «Дніпровська політехніка» занурились у світ монетарної політики та фінансових ринків.

13 лютого для студентів Дніпровської політехніки відбулась інтерактивна гра «Що? Де? Скільки?». За звання найбільш економічно та фінансово обізнаних змагались 9 команд, першого та другого курсів фінансово-економічного факультету. Переможцями стала команда «Л.С.П. – Лучшие Студенты Политеха», спеціальності 075 «Маркетинг». Переможці отримали пам’ятний знак і цінні призи від Національного банку України. 

25 студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь в інтерактивній грі «Фінансовий гуру», а ще побували на лекції заступника Голови НБУ Дмитра Сологуба. Він розповів про основні функції Національного банку України, порядок ухвалення рішень з монетарної політики. Також презентували проблемні лекції з асиметричної інформації на фінансових ринках та захисту прав споживачів фінансових послуг.

Одночасно зі студентами навчались і викладачі нашого університету, які дізнались про актуальні тенденції розвитку фінансового ринку, формування, прогнозування та реалізації монетарної політики, роботу з інформаційними потоками на фінансових ринках. 

Сьогодні, 14 лютого, викладачі кафедр економічного аналізу і фінансів, обліку і аудиту Дніпровської політехніки взяли участь у лекторії для експертів та представників бізнесу. Зокрема, викладачі фінансово-економічного факультету ознайомилися з новими викликами ринку фінансових послуг, дізналися позицію Національного банку України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг. Також завдяки лекторію визначили пріоритетні напрями удосконалення освітніх програм за спеціальностями 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 071 «Облік і оподаткування». У фокусі уваги були актуальні питання використання форвардних операцій як інструментів хеджування валютних ризиків.

На базі НТУ «Дніпровська політехніка» сьогодні відбулася ще одна важлива подія. Головний економіст Департаменту монетарної політики НБУ Вікторія Плачинда провела лекцію для 60 студентів економічних спеціальностей. Вона ознайомила присутніх з секретами формування монетарної політики. Студенти фінансово-економічного факультету взяли участь в інтерактивному обговоренні через систему онлайн-голосування.


Олена Єрмошкіна, доктор економічних наук, професор, 
завідувач кафедри економічного аналізу і фінансів НТУ «Дніпровська політехніка»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт