Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
04.10.2019

На кафедрі електроенергетики відкрили дві високотехнологічні лабораторії

Електроенергетична галузь – одна з найбільш важливих для розвитку економіки України. Євроінтеграційні процеси сьогодення вимагають впровадження та розвитку нових технологій і підходів, як у виробництві, так і в освіті.

Здебільшого, основна проблема забезпечення якісної технічної освіти в Україні – застаріла матеріально-технічна база, або її повна відсутність, що в результаті уповільнює процес отримання студентами необхідних навичок і компетенцій.

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» – провідний заклад вищої освіти регіону, зокрема в електроенергетичному напрямку, який активно розвивається і завжди у пріоритеті.
Наші студенти отримують знання і вміння, які відповідають сучасним вимогам ринку праці шляхом активної співпраці з провідними підприємствами-виробниками та високотехнологічним бізнесом електроенергетичної галузі.

Сьогодні, 4 жовтня, на кафедрі електроенергетики НТУ «Дніпровська політехніка» відбулося відкриття відразу двох нових лабораторій – «Авторизованої лабораторії інноваційних систем електрозабезпечення ЕТІ» і лабораторії «Електромагнітної сумісності та діагностики систем електропостачання» (Центр «Інноваційна геоенергетика»).

Лабораторії створені за підтримки наших партнерів - компаній ЕТІ-Україна, ЕДС-Інжиніринг та Міністерства освіти і науки України!
Компанія ЕТІ-Україна – відомий виробник високоякісного технологічного обладнання та електричних апаратів для традиційних систем електропостачання, а також систем захисту електричних мереж з альтернативними джерелами енергії, засобів контролю, керування та автоматизації у системах електроспоживання.
Компанія ЕДС-Інжиніринг займає провідні позиції у сфері будівництва, реконструкції та модернізації об'єктів традиційної та альтернативної енергетики України. При цьому, одна з цінностей ЕДС-Інжиніринг – розвиток нашого молодого покоління студентів профільних спеціальностей шляхом організації для них навчально-ознайомчих екскурсій, виробничих практик, практичних навчальних курсів. Компанія не боїться вкладати сили й засоби в молоде покоління шляхом забезпечення студентів-старшокурсників роботою з раннім освоєнням основ інженерної діяльності.
У нових лабораторіях студенти мають можливість не тільки вивчати конструкцію даного обладнання, а й виконувати певні практичні та лабораторні роботи з таких дисциплін як: «Електропостачання промислових підприємств», «Електропостачання міст», «Електромагнітна сумісність споживачів», «Децентралізовані системи енергозабезпечення», «Сонячна енергетика» шляхом дослідження певних режимів роботи мережі з кількома видами джерел електричної енергії – традиційної та альтернативної.

Робота з сучасним обладнанням – запорука випуску висококваліфікованих інженерів-електриків, які будуть конкурентоспроможними й високооплачуваними на ринку праці, враховуючи гостродефіцитність спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Тристороння взаємодія «Університет – Студент – Роботодавець» – це шлях інтенсивного розвитку економіки України! Ми щиро вдячні компанії ЕДС-Інжиніринг та її засновнику Олександру Запишному, компанії ЕТІ-Україна та її генеральному директору Петеру Гашперліну за активну позицію у розвитку нашої молоді й участь у підвищенні якості технічної освіти!


Інформація – Іван Луценко, к.т.н., доцент кафедри електроенергетики
Фото – Микита Скрипниченко, відеостудія «Юність»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт